Малосольна горбуша
(покроковий рецепт з фото)
Навіть з такої досить сухий риби, як горбуша можна приготувати в домашніх умовах справжній делікатес, головне тут - це знати правильний рецепт, яким я з вами сьогодні з радістю поділюся.
Оскільки горбуша, як я вже казала, досить суха риба, то її рідко смажать, запікають або тушкують, частіше засолюють і потім використовують для приготування різних закусок і салатів. Я вважаю за краще заготовлювати рибку самостійно і сьогодні хочу поділитися з вами своїм коханим дуже простим рецептом малосольной горбуші. Воно виходить неймовірно смачна і при цьому абсолютно не суха, таку рибку можна сміливо подавати не тільки рідним на вечерю, але і ставити на святковий стіл. Впевнена, з цим рецептом приготування малосольной горбуші всі гості точно оцінять ваші кулінарні здібності.
- Файл gorbuši - 600-700 грам
- Сіль велика - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки (хорошої якості)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Кріп свіжий - 30-40 грам
Отже, промиваємо філе і викладаємо його в глибокий посуд.
Натираємо горбушу з усіх боків цукром.
А потім так само рясно натираємо крупною сіллю.
Посипаємо її з усіх боків подрібненим коріандром.
Тепер з'єднуємо в окремому посуді лимонний сік, соєвий соус, оливкова олія і нарізану дрібно зелень, перемішуємо все.
Приготовленим маринадом заливаємо рибу і натираємо її з усіх боків.
Потім перевертаємо горбушу м'якоттю вниз, закриваємо миску щільно харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2-3 дня. Після закінчення часу рибу необхідно промити під проточною водою і повісити на гачки сушитися на ніч.
Як вид, тут немає нічого складного, а рибка виходить дійсно смачною, так що обов'язково спробуйте її приготувати. І приємного апетиту!