Рецепт Малосольна червона риба фото

Малосольна червона риба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет
Заготовки, Сольовий

Апетитна і смачна червона риба - це найсмачніша закуска, яка може бути. Подивіться, як приготувати малосольного червону рибу. Вона буде хороша і до повсякденного, і до святкового столу.

Червону рибу засолити простіше простого. Знадобиться сіль велика, бажано морська, трохи цукру (посилити солоний присмак), а також перець чорний мелений (добре, якщо свіжого помелу). Для приготування малосольной червоної риби підходить і форель, і gorbuša, лосось - це один з варіантів. Обов'язково видаліть всі кістки з філе шматочки, який будете солити.

  • Філе лосося - 1 кілограм
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
малосольна червона риба - фото крок 1
Якщо у вас великий екземпляр риби, обов'язково поріжте його на порційні шматки - в ідеалі по 500-700 грам. Шматки не повинні бути занадто великими.
малосольна червона риба - фото крок 2
Намагайтеся обрізати філе, щоб м'ясо було без кісток. Видимі кісточки видаліть за допомогою пінцета. У мене вийшло два шматки філе трохи більше, ніж по півкіло.
малосольна червона риба - фото крок 3
Змішайте сіль, цукор і перець мелений. Гарненько натріть рибу з усіх боків спеціями.
Візьміть контейнер скляний або пластиковий, викладіть перший шматок шкіркою вниз.
малосольна червона риба - фото крок 4
Другий шматок покладіть шкіркою вгору, щоб в результаті м'ясо до м'яса було.
Контейнер закрийте, відправте рибу в холодильник мінімум на добу, можна на два дні.
Кожні 6 годин перевертайте рибу, щоб вона рівномірно просолилася.
малосольна червона риба - фото крок 5
Потім рибу можете промити від солі, обсушити і частина загорнути в плівку харчову (на майбутнє), а іншу порізати для вживання. Ось малосольная червона риба і готова! Смачного!

Схожі рецепти