Рецепт Сьомга малосольна фото

Сьомга малосольна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл, Фуршет

Люблю купувати продукти, які потрібно доводити до розуму самостійно. Своїми руками зроблені заготовки завжди смачніше. Читайте в моєму рецепті, як приготувати сьомгу малосольного в домашніх умовах.

Сьомга, засоленная в домашніх умовах, виходить завжди прекрасно, якщо ви вибрали правильний продукт. Головне - брати свіжу рибу, щоб точно знати, що вона хорошої якості. Буває, червону рибу підробляють. Від цього складно застрахуватися. Орієнтуйтеся на колір, запах і свіжість риби.

  • Сьомга - 1 кілограм
  • Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
сьомга малосольна - фото крок 1
Приступимо. На ринку я взяла сьомгу, вже оброблену. Будинки просто залишилося її промити і розрізати на 2 рівних шматка. Можна брати будь-яку червону рибу, вся вона готується за одним принципом.
сьомга малосольна - фото крок 2
Для засолювання я використовую велику морську сіль. Можна брати звичайну кам'яну. Краще солити неочищеної сіллю, вона має більш підходящі властивості для маринування. Отже, змішую сіль з цукром і гарненько втираю в рибу.
сьомга малосольна - фото крок 3
Чорний перець горошком закладаю в ступку і розтираю його в першачок. Можна додати коріандр, кмин і кріп. Але я не люблю багато спецій. Тому обмежуся перцем і лавровим листом, який я покришити в рибу.
сьомга малосольна - фото крок 4
Зверху кладемо за бажанням нарізаний лимончик, закриваємо кришкою або пакетом. Зверху ставимо прес, щоб він тиснув на рибу. Ставимо її в холодильник на добу. Через день прес знімаємо, зливаємо рідину і тримаємо в холодильнику ще добу. Подавайте сьомгу з лимончиком, зеленню і всім, чим захочете. Смачного!

Схожі рецепти