Сьомга малосольна
(покроковий рецепт з фото)
Люблю купувати продукти, які потрібно доводити до розуму самостійно. Своїми руками зроблені заготовки завжди смачніше. Читайте в моєму рецепті, як приготувати сьомгу малосольного в домашніх умовах.
Сьомга, засоленная в домашніх умовах, виходить завжди прекрасно, якщо ви вибрали правильний продукт. Головне - брати свіжу рибу, щоб точно знати, що вона хорошої якості. Буває, червону рибу підробляють. Від цього складно застрахуватися. Орієнтуйтеся на колір, запах і свіжість риби.
- Сьомга - 1 кілограм
- Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Приступимо. На ринку я взяла сьомгу, вже оброблену. Будинки просто залишилося її промити і розрізати на 2 рівних шматка. Можна брати будь-яку червону рибу, вся вона готується за одним принципом.
Для засолювання я використовую велику морську сіль. Можна брати звичайну кам'яну. Краще солити неочищеної сіллю, вона має більш підходящі властивості для маринування. Отже, змішую сіль з цукром і гарненько втираю в рибу.
Чорний перець горошком закладаю в ступку і розтираю його в першачок. Можна додати коріандр, кмин і кріп. Але я не люблю багато спецій. Тому обмежуся перцем і лавровим листом, який я покришити в рибу.
Зверху кладемо за бажанням нарізаний лимончик, закриваємо кришкою або пакетом. Зверху ставимо прес, щоб він тиснув на рибу. Ставимо її в холодильник на добу. Через день прес знімаємо, зливаємо рідину і тримаємо в холодильнику ще добу. Подавайте сьомгу з лимончиком, зеленню і всім, чим захочете. Смачного!