Рецепт Сьомга малосольна фото

Сьомга малосольна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Люблю купувати продукти, які потрібно доводити до розуму самостійно. Своїми руками зроблені заготовки завжди смачніше. Читайте в моєму рецепті, як приготувати сьомгу малосольного в домашніх умовах.

Опис приготування:

Сьомга, засоленная в домашніх умовах, виходить завжди прекрасно, якщо ви вибрали правильний продукт. Головне - брати свіжу рибу, щоб точно знати, що вона хорошої якості. Буває, червону рибу підробляють. Від цього складно застрахуватися. Орієнтуйтеся на колір, запах і свіжість риби.

  • Сьомга - 1 кілограм
  • Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
сьомга малосольна - фото крок 1
Приступимо. На ринку я взяла сьомгу, вже оброблену. Будинки просто залишилося її промити і розрізати на 2 рівних шматка. Можна брати будь-яку червону рибу, вся вона готується за одним принципом.
сьомга малосольна - фото крок 2
Для засолювання я використовую велику морську сіль. Можна брати звичайну кам'яну. Краще солити неочищеної сіллю, вона має більш підходящі властивості для маринування. Отже, змішую сіль з цукром і гарненько втираю в рибу.
сьомга малосольна - фото крок 3
Чорний перець горошком закладаю в ступку і розтираю його в першачок. Можна додати коріандр, кмин і кріп. Але я не люблю багато спецій. Тому обмежуся перцем і лавровим листом, який я покришити в рибу.
сьомга малосольна - фото крок 4
Зверху кладемо за бажанням нарізаний лимончик, закриваємо кришкою або пакетом. Зверху ставимо прес, щоб він тиснув на рибу. Ставимо її в холодильник на добу. Через день прес знімаємо, зливаємо рідину і тримаємо в холодильнику ще добу. Подавайте сьомгу з лимончиком, зеленню і всім, чим захочете. Смачного!

Схожі рецепти