Рецепт Сир сулугуні домашній фото

Сир сулугуні домашній
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На сніданок
Кількість порцій: 12 кг
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сьогодні я детально опишу, як приготувати сир сулугуні домашній. Сироваріння - складна наука, але з моїм покроковими рекомендаціями особливих складнощів у вас виникнути не повинно.

Опис приготування:

Процес приготування енергоємний, але дуже цікавий. Сир сулугуні дуже корисний і може вживатися сирим, копченим, смаженим і печеною. Сир чудово підходить для випічки, а отриманого обсягу вам вистачить дуже надовго. Приготування домашнього сиру - це привід для гордості будь-якої господині. Смачного!

  • Молоко - 100 літрів
  • Бактеріальні культури - - штук (згідно з інструкцією на упаковці)
  • Дріжджі - - штук (фермент; згідно з інструкцією)
1
Підготуйте всі інструменти і ємності. Останні простерилизуйте. Освіта сторонньої мікрофлори неприпустимо.
2
Нагрійте 100 літрів молока до 32 градусів, використовуючи водяну баню. Бажано використовувати ємність на 110 літрів.
3
Додайте бактеріальну культуру в молоко. Зачекайте 5 хвилин і перемішайте. Тримайте молоко з бактеріями 1 годину при температурі 32 ступеня.
4
Фермент розчиніть в кип'яченій воді кімнатної температури. Обсяг води - 100 мл.
5
Додайте фермент в молоко. Перемішуйте 1 хвилину вертикальними рухами.
6
Після того як внесли фермент, підтримуйте температуру 32 градуси ще 45 хвилин.
7
Наріжте вийшов згусток на кубики (приблизно 1 см), ви тримаєте 5 хвилин.
8
Акуратно перемішайте масу, не допускаючи руйнування і злипання кубиків, при цьому протягом 10 хвилин підніміть температуру до 37 градусів.
9
Протягом 20 хвилин перемішуйте кубики при 37 градусах.
10
Припиніть перемішувати і дайте суміші 10 хвилин для усадки.
11
Видаліть сироватку таким чином, щоб рівень залишилася сироватки був на 1 мм вище рівня сирної маси.
12
На віддаленій сироватці при 75 градусах приготуйте розчин кухонної солі. Потім охолодити.
13
Викладіть сирну масу в друшляк на 3-4 години для видалення зайвої вологи.
14
Перевірте готовність сиру до плавлення. Для цього візьміть шматок сирної маси 1 см в товщину і близько 8-10 см в довжину. Нагрійте його на водяній бані до температури 60-70 градусів за 1-2 хвилини. Витягніть сир, якщо виходять тонкі довгі нитки, то сирна маса готова.
15
Наріжте сирну масу на шматочки шириною 1, 5 см і довжиною 3 см.
16
Покладіть нарізані шматки в ємність з водою температурою 70 градусів. Заважайте до отримання однорідної маси. Міняйте воду у міру охолодження.
17
Покладіть шматок маси на стіл і загортати краями в середину. Одержаний сир помістіть в форму для охолодження.
18
Поділіть сир на шматки вагою 1 кг кожен. І помістіть їх в розсіл на сироватці при температурі 10-12 градусів на час від 6 до 24 годин.
19
12 кг прекрасного сулугуні готові.

Схожі рецепти