Рецепт Домашній сулугуні фото

Домашній сулугуні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Молоко , Моцарелла
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Задумали самостійно зробити сир? Мій рецепт вам дуже придасться, розповідаю, як приготувати домашній сулугуні. Виходить нічим не гірше магазинного, а також я впевнений в його якості.

Опис приготування:

Різновид цього сиру багато: його смак може бути ніжний, а текстура м'яка або, навпаки, сир буде твердий, з яскраво вираженим солоним присмаком. Його можна подавати до столу як закуску або використовувати для приготування інших страв, наприклад, Для випікання, для запіканки.

  • Моцарелла - 1 кілограм
  • Молоко - 3 L
  • Сіль - За смаком
домашній сулугуні - фото крок 1
1. В ідеалі потрібно використовувати имеретинский сир, проте, його можна замінити моцарелою. Наріжте сир невеликими скибочками, близько 1, 5-2 см в товщину.
домашній сулугуні - фото крок 2
2. У велику каструлю налийте молоко, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння, потім відразу приберіть з вогню.
домашній сулугуні - фото крок 3
3. Підготовлені шматочки сиру перекладіть в каструлю з молоком, гарненько розмішуйте ложкою (7-10 хвилин).
домашній сулугуні - фото крок 4
4. Форму для приготування сиру (у мене миска) посипте сіллю і перекладіть в неї масу. Краї акуратно загорніть до центру, потім притисніть лопаткою, повторіть все кілька разів.
домашній сулугуні - фото крок 5
5. Посипте сир сіллю і залиште для охолодження, потім накрийте рушником або плівкою і приберіть сир на зберігання в холодильник на 2-3 дня. Насолоджуйтесь смачним домашнім сиром.

Схожі рецепти