Рецепт Домашній сулугуні фото

Домашній сулугуні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Молоко, Моцарелла
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок

Задумали самостійно зробити сир? Мій рецепт вам дуже придасться, розповідаю, як приготувати домашній сулугуні. Виходить нічим не гірше магазинного, а також я впевнений в його якості.

Різновид цього сиру багато: його смак може бути ніжний, а текстура м'яка або, навпаки, сир буде твердий, з яскраво вираженим солоним присмаком. Його можна подавати до столу як закуску або використовувати для приготування інших страв, наприклад, Для випікання, для запіканки.

  • Моцарелла - 1 кілограм
  • Молоко - 3 L
  • Сіль - За смаком
домашній сулугуні - фото крок 1
1. В ідеалі потрібно використовувати имеретинский сир, проте, його можна замінити моцарелою. Наріжте сир невеликими скибочками, близько 1, 5-2 см в товщину.
домашній сулугуні - фото крок 2
2. У велику каструлю налийте молоко, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння, потім відразу приберіть з вогню.
домашній сулугуні - фото крок 3
3. Підготовлені шматочки сиру перекладіть в каструлю з молоком, гарненько розмішуйте ложкою (7-10 хвилин).
домашній сулугуні - фото крок 4
4. Форму для приготування сиру (у мене миска) посипте сіллю і перекладіть в неї масу. Краї акуратно загорніть до центру, потім притисніть лопаткою, повторіть все кілька разів.
домашній сулугуні - фото крок 5
5. Посипте сир сіллю і залиште для охолодження, потім накрийте рушником або плівкою і приберіть сир на зберігання в холодильник на 2-3 дня. Насолоджуйтесь смачним домашнім сиром.

Схожі рецепти