Рецепт Баклажани з сулугуні та помідорами фото

Баклажани з сулугуні та помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечені овочі - це завжди смачно, особливо, коли язик йде про моїх улюблених баклажанах, та ще й під сиром. Виходить прекрасна закуска на швидку руку. Смакота без клопоту.

Опис приготування:

Це просто ніжне й ароматне блюдо, яке підкорить всіх гостей. Неможливо зупинитися, весь час хочеться додаткової порції. Давайте я і вам розповім, як приготувати баклажани з сулугуні та помідорами. Хто не знає, сулугуні - це такий сир. Якщо вам не вдасться його дістати, то спробуйте з іншим твердим сиром.

  • Баклажан - 500 грам
  • Помідор - 350 грам
  • Сир сулугуні - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
баклажани з сулугуні та помідорами - фото крок 1
Баклажани добре помийте і наріжте кружальцями по 1 см. В товщину. Потім добре посоліть їх і залиште в мисці на півгодини. Потім змийте сіль.
баклажани з сулугуні та помідорами - фото крок 2
Поки баклажани маринуються, помийте помідори, наріжте їх кружечками. Чистий Chesnok, дрібно його наріжте. Сир натріть на дрібної тертці.
баклажани з сулугуні та помідорами - фото крок 3
Тепер дістаньте форму для запікання. На її дно покладіть баклажани, зверху посипте їх часником. Далі - помідори, які слід посолити і поперчити. І в кінці посипте все сулугуні.
баклажани з сулугуні та помідорами - фото крок 4
Випікайте закуску 30 хвилин при 180 градусах. Подавайте в теплому вигляді з зеленню.

Схожі рецепти