Баклажани з сулугуні та помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Запечені овочі - це завжди смачно, особливо, коли язик йде про моїх улюблених баклажанах, та ще й під сиром. Виходить прекрасна закуска на швидку руку. Смакота без клопоту.
Це просто ніжне й ароматне блюдо, яке підкорить всіх гостей. Неможливо зупинитися, весь час хочеться додаткової порції. Давайте я і вам розповім, як приготувати баклажани з сулугуні та помідорами. Хто не знає, сулугуні - це такий сир. Якщо вам не вдасться його дістати, то спробуйте з іншим твердим сиром.
- Баклажан - 500 грам
- Помідор - 350 грам
- Сир сулугуні - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Баклажани добре помийте і наріжте кружальцями по 1 см. В товщину. Потім добре посоліть їх і залиште в мисці на півгодини. Потім змийте сіль.
Поки баклажани маринуються, помийте помідори, наріжте їх кружечками. Чистий Chesnok, дрібно його наріжте. Сир натріть на дрібної тертці.
Тепер дістаньте форму для запікання. На її дно покладіть баклажани, зверху посипте їх часником. Далі - помідори, які слід посолити і поперчити. І в кінці посипте все сулугуні.
Випікайте закуску 30 хвилин при 180 градусах. Подавайте в теплому вигляді з зеленню.