Рецепт Баклажани смажені з помідорами фото

Баклажани смажені з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Смажені баклажани з помідорами - чудова закуска і в обід, і на вечерю, і до святкового столу. Готується вона дуже просто і швидко. Особливо порадує любителів баклажанів і страв без м'яса.

Опис приготування:

Фіолетові баклажани прийшли до нас з Індії. Майстерно приготовані баклажани можуть вразити будь-якого! Ці овочі сприяють зниженню холестерину в крові. До того ж, в них багато калію, вітамінів С і В. Для приготування страв з баклажанів вибирайте молоді плоди. Після короткої теорії, переходимо до практики!

Як приготувати баклажани смажені з помідорами?

1. Баклажан промийте, зніміть шкірку. Наріжте кружальцями по сантиметру.

2. Посоліть шматочки баклажанів і відкладіть на хвилину 20 полежати. Сіль допоможе витягти з баклажанів зайву рідину. По закінченню 20 хвилин просушіть овочі паперовим рушником.

3. Просушені шматочки баклажанів запаніруйте в борошні й обсмажте на олії в двох сторін.

4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями по сантиметру. Посоліть їх і на іншій сковороді обсмажте на олії. У процесі смаження додайте пропущений через прес часник, поперчіть.

5. Петрушку промийте, просушіть і дрібно нарубати.

6. Викладіть на тарілку підсмажені шматочки баклажанів, зверху викладіть шматочки помідорів і посипте блюдо рубаною петрушкою. Зверху можна викласти чверть ложечки майонезу.

Баклажани смажені з помідорами готові! Подавайте з улюбленим хлібом.

Смачного!

  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 1-2 штук
  • Борошно - 30 грам
  • Рослинна олія - 30-50 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Петрушка - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Фіолетові баклажани прийшли до нас з Індії. Майстерно приготовані баклажани можуть вразити будь-якого! Ці овочі сприяють зниженню холестерину в крові. До того ж, в них багато калію, вітамінів С і В. Для приготування страв з баклажанів вибирайте молоді плоди. Після короткої теорії, переходимо до практики!

Як приготувати баклажани смажені з помідорами?

1. Баклажан промийте, зніміть шкірку. Наріжте кружальцями по сантиметру.

2. Посоліть шматочки баклажанів і відкладіть на хвилину 20 полежати. Сіль допоможе витягти з баклажанів зайву рідину. По закінченню 20 хвилин просушіть овочі паперовим рушником.

3. Просушені шматочки баклажанів запаніруйте в борошні й обсмажте на олії в двох сторін.

4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями по сантиметру. Посоліть їх і на іншій сковороді обсмажте на олії. У процесі смаження додайте пропущений через прес часник, поперчіть.

5. Петрушку промийте, просушіть і дрібно нарубати.

6. Викладіть на тарілку підсмажені шматочки баклажанів, зверху викладіть шматочки помідорів і посипте блюдо рубаною петрушкою. Зверху можна викласти чверть ложечки майонезу.

Баклажани смажені з помідорами готові! Подавайте з улюбленим хлібом.

Смачного!

Схожі рецепти