Баклажани смажені з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Смажені баклажани з помідорами - чудова закуска і в обід, і на вечерю, і до святкового столу. Готується вона дуже просто і швидко. Особливо порадує любителів баклажанів і страв без м'яса.
Фіолетові баклажани прийшли до нас з Індії. Майстерно приготовані баклажани можуть вразити будь-якого! Ці овочі сприяють зниженню холестерину в крові. До того ж, в них багато калію, вітамінів С і В. Для приготування страв з баклажанів вибирайте молоді плоди. Після короткої теорії, переходимо до практики!
Як приготувати баклажани смажені з помідорами?
1. Баклажан промийте, зніміть шкірку. Наріжте кружальцями по сантиметру.
2. Посоліть шматочки баклажанів і відкладіть на хвилину 20 полежати. Сіль допоможе витягти з баклажанів зайву рідину. По закінченню 20 хвилин просушіть овочі паперовим рушником.
3. Просушені шматочки баклажанів запаніруйте в борошні й обсмажте на олії в двох сторін.
4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями по сантиметру. Посоліть їх і на іншій сковороді обсмажте на олії. У процесі смаження додайте пропущений через прес часник, поперчіть.
5. Петрушку промийте, просушіть і дрібно нарубати.
6. Викладіть на тарілку підсмажені шматочки баклажанів, зверху викладіть шматочки помідорів і посипте блюдо рубаною петрушкою. Зверху можна викласти чверть ложечки майонезу.
Баклажани смажені з помідорами готові! Подавайте з улюбленим хлібом.
Смачного!
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Борошно - 30 грам
- Рослинна олія - 30-50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Як приготувати баклажани смажені з помідорами?
1. Баклажан промийте, зніміть шкірку. Наріжте кружальцями по сантиметру.
2. Посоліть шматочки баклажанів і відкладіть на хвилину 20 полежати. Сіль допоможе витягти з баклажанів зайву рідину. По закінченню 20 хвилин просушіть овочі паперовим рушником.
3. Просушені шматочки баклажанів запаніруйте в борошні й обсмажте на олії в двох сторін.
4. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями по сантиметру. Посоліть їх і на іншій сковороді обсмажте на олії. У процесі смаження додайте пропущений через прес часник, поперчіть.
5. Петрушку промийте, просушіть і дрібно нарубати.
6. Викладіть на тарілку підсмажені шматочки баклажанів, зверху викладіть шматочки помідорів і посипте блюдо рубаною петрушкою. Зверху можна викласти чверть ложечки майонезу.
Баклажани смажені з помідорами готові! Подавайте з улюбленим хлібом.
Смачного!