Смажений сулугуні з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, сулугуні можна навіть смажити. Ось вже унікальний сир! З його використанням / застосуванням можна приготувати таку велику кількість страв, що не вистачить пальців обох рук для рахунку.
Соус сальса подають до різних страв з м'яса, риби і навіть до овочевих страв. По факту це остренький салат з одного або декількох провідних овочів, приправлений зеленню, часником, спеціями і маслом. Важливо, щоб овочі були правильно нарізані на рівні невеликі шматочки.
- Добре - 500 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Панірувальні хлібні сухарі - 1 Склянка
- Помідори - 3 штуки
- Зелень, базилік, часник, спеції - За смаком
Ми готуємо смажений сулугуні з помідорами. Помідори будуть подані як сальса, а сулугуні зараз приготуємо. Отже, нарізаємо сир на невеликі, не дуже тонкі шматочки.
Тепер підготуйте паніровці. Сам по собі сулугуні буде плавиться. Цей процес можна відкласти, зануривши сулугуні в паніровці. Отже, збийте 1 яйце. Занурте в нього шматочок сулугуні. Тепер опустіть його в мисочку з борошном і добре в ній обваляйте. Поверніть шматочок знову в миску з яйцем. Тепер викачаний сулугуні в панірувальних сухарях.
Підготовлений сулугуні обсмажте на олії. Масла повинно бути достатньо, але не дуже багато. Панірування добре вбирає жир. Зайвий жир нам не потрібен, але без масла не буде апетитною скоринки. Добре обсмажте сулугуні з одного боку, переверніть на іншу, але смажте на цій стороні трохи менше. Буквально відразу (після того як перевернули) сир пустить сироватку і злегка почне плавиться. Зарумяньте другу сторону і відразу зніміть обсмажений шматочок зі сковороди.
Так чинимо з усіма шматочками сулугуні.
Тепер приготуємо сальсу. Наріжте щільні помідори на невеликі шматочки.
Тепер приготуємо сальсу. Наріжте щільні помідори на невеликі шматочки.
Помістіть помідори в миску. Додайте сіль, перець, подрібнену зелень петрушки і кропу. Додайте базилік, нарізаний тоненько. Злегка збризніть винним оцтом (буквально пару крапель) і додайте трохи рослинного масла.
Видавіть через прес часник. Сальсу перемішайте - і можна сервірувати блюдо. На тарілку покладіть кілька шматочків смаженого сулугуні, додавши гірку помідорною сальси.