Баклажани з часником і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани з часником і помідорами - красива річна закуска. І ситна! Цілком може конкурувати з м'ясними закусками. І, хоча готується вона не так швидко, як хотілось би, виходить дуже смачно!
У сезон баклажанів рекомендую дізнатися, як приготувати баклажани з часником і помідорами. Побалуйте не тільки себе, але і своїх гостей!
Чудово виглядає така овочева закуска на святковому столі або фуршеті. До того ж, їй будуть раді ваші гості, які відязикалися від м'яса.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир - 50 грам
- Майонез - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Для приготування страви нам необхідно взяти баклажани, вимити їх і нарізати пластинками. Посолити і поперчити за смаком.
На рослинному маслі, на розігрітій сковороді треба обсмажити баклажани з двох сторін до рум'яної. Покладіть баклажани на деко, застелене пергаментом для випічки (щоб спростити процес миття дека надалі).
У мисочці змішайте майонез з видавленим через прес часником. Отриманим майонезним соусом змастіть баклажани з одного боку.
На баклажани поверх майонезу викладіть нарізані півкільця помідорів, натріть на тертці твердий сир. Посипте сиром баклажани. Розігрійте добре духовку до температури 180 градусів. Запікайте баклажани в духовці 10-15 хвилин.
Подайте баклажани до столу, уклавши на широке блюдо. Вони хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді.