Баклажани з часником
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний варіант легкої закуски з баклажанів. Блюдо виходить пікантним, з легкої східній ноткою. Таку закуску можна подати як ана святковий стіл, так і в будній день. Це дуже смачно!
Закуска з баклажанів дуже популярна. Її подають до гарячих м'ясних і рибних страв. Така закуска може замінити собою овочевий салат. Деякі господині подають до цієї закуски грінки з білого хліба. Як приготувати баклажани з часником, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Баклажан - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Гілочки м'яти - 2 штуки
- Пір'я зеленої цибулі - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Баклажани гарненько промийте, відріжте кінчики з обох сторін, розріжте кожен овоч на чотири частини вздовж. Складіть баклажани в миску, пересипавши їх сіллю. Дайте їм постояти пару годин, щоб виділився сік. Таким чином ви позбавитеся від зайвої гіркоти.
Промийте смужки баклажанів від солі, складіть їх в пароварку. Готуйте баклажани на пару до повної готовності. На це вам знадобиться десять хвилин.
Готові баклажани наріжте на невеликі квадратики. Шкірку у овоча очищати не обов'язково. Навіть навпаки: вона не дозволяє баклажанів перетворитися в "кашу", завдяки їй шматочки залишаться цілими.
Пір'я зеленої цибулі і свіжу м'яту промийте під холодною проточною водою, обсушити зелень на паперових рушниках. Дрібно нарубати м'яту і цибулю гострим ножем.
Візьміть чисту суху піалку, влийте в неї соєвий соус. Очистіть часник, пропустіть зубчики через м'ясорубку або натріть на тертці. Також можна пропустити часник через прес. Додайте його до соєвого соусу. Влийте туди ж лимонний сік, кунжутне і оливкове масло.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти в піалі, додайте до них подрібнену зелену цибулю і свіжу м'яту. Знову все перемішайте.
Викладіть нарізані баклажани в мисочку, залийте їх маринадом. Акуратно все перемішайте. Можна відразу подавати до столу, а можна прибрати в холодильник на добу, щоб овочі гарненько промаринувалося.