Рецепт Баклажани з часником фото

Баклажани з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Овочі , Баклажан , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Прекрасний варіант легкої закуски з баклажанів. Блюдо виходить пікантним, з легкої східній ноткою. Таку закуску можна подати як ана святковий стіл, так і в будній день. Це дуже смачно!

Опис приготування:

Закуска з баклажанів дуже популярна. Її подають до гарячих м'ясних і рибних страв. Така закуска може замінити собою овочевий салат. Деякі господині подають до цієї закуски грінки з білого хліба. Як приготувати баклажани з часником, ви дізнаєтеся з цього рецепта.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Гілочки м'яти - 2 штуки
  • Пір'я зеленої цибулі - 2 штуки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
баклажани з часником - фото крок 1
Баклажани гарненько промийте, відріжте кінчики з обох сторін, розріжте кожен овоч на чотири частини вздовж. Складіть баклажани в миску, пересипавши їх сіллю. Дайте їм постояти пару годин, щоб виділився сік. Таким чином ви позбавитеся від зайвої гіркоти.
баклажани з часником - фото крок 2
Промийте смужки баклажанів від солі, складіть їх в пароварку. Готуйте баклажани на пару до повної готовності. На це вам знадобиться десять хвилин.
баклажани з часником - фото крок 3
Готові баклажани наріжте на невеликі квадратики. Шкірку у овоча очищати не обов'язково. Навіть навпаки: вона не дозволяє баклажанів перетворитися в"кашу" , завдяки їй шматочки залишаться цілими.
баклажани з часником - фото крок 4
Пір'я зеленої цибулі і свіжу м'яту промийте під холодною проточною водою, обсушити зелень на паперових рушниках. Дрібно нарубати м'яту і цибулю гострим ножем.
баклажани з часником - фото крок 5
Візьміть чисту суху піалку, влийте в неї соєвий соус. Очистіть часник, пропустіть зубчики через м'ясорубку або натріть на тертці. Також можна пропустити часник через прес. Додайте його до соєвого соусу. Влийте туди ж лимонний сік, кунжутне і оливкове масло.
баклажани з часником - фото крок 6
Ретельно перемішайте всі інгредієнти в піалі, додайте до них подрібнену зелену цибулю і свіжу м'яту. Знову все перемішайте.
баклажани з часником - фото крок 7
Викладіть нарізані баклажани в мисочку, залийте їх маринадом. Акуратно все перемішайте. Можна відразу подавати до столу, а можна прибрати в холодильник на добу, щоб овочі гарненько промаринувалося.

Схожі рецепти