Шоколадний заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку любителям солодкої випічки в домашніх умовах хочу запропонувати дуже простий, смачний і дуже універсальний крем. Насичений смак, приголомшливий аромат ... Він підійде і до тортів, і до десертів.
Поспішаю поділитися з вами покроковою інструкцією, як приготувати шоколадний заварний крем. Він чудово підходить як для перемазиванія коржів, так і для обмазування торта після складання. Також його можна використовувати для еклерів, тістечок або прикраси мафінів, наприклад.
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 100-150 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершки - 450 мілілітрів
- Шоколад - 100 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно збити яйця з цукром і крохмалем.
2. На плиті прогрійте молоко. У тепле молоко введіть яєчну суміш, постійно помішуючи. Трохи проваріть до загустіння. Додайте ванільний екстракт для аромату.
3. Жирні вершки збийте до пишності.
4. Додайте половину вершків в крем, акуратно перемішайте.
5. Влийте розтоплений шоколад, перемішайте і додайте вершки. Усе, ваш шоколадний заварний крем готовий!