Шашлики з риби
(покроковий рецепт з фото)
На природі смачно все, особливо шашлики. Ароматні, з запахом димку і спецій…ммм…Останнім часом полюбилися мені шашлики з рибки. Готуються швидко, а які вони смачні! ..Не поступаються м'ясним!
Ділюся рецептом, як приготувати шашлики з риби. У моєму випадку це тріска. Це досить поширена риба. Принагідно її можна замінити судаком. Суміш ароматних трав я готую сама, але можна придбати готову спеціально для риби. Такий шашличок прекрасно гармонує з будь-яким гарніром або салатом.
- Лихоманка - 1 штука
- Червоний перець - 1 штука
- Оливки зелені - 12 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком (чорний перець, сухі ароматні трави, каррі, куркума)
1
Разморозьте рибу при кімнатній температурі і зріжте з неї філе.
2
Ображати шкіру, вона несмачна і нам не знадобиться. Поріжте готове філе довільними шматочками.
3
Спеції помістіть в ступку і розітріть товкачем.
4
Суміш спецій натріть шматочки риби.
5
Червоний перець наріжте квадратними шматочками.
6
Нанизуйте на дерев'яні шпажки тріску, перець і оливки.
7
Змастіть шашлик оливковою олією.
8
Покладіть шашлики на гриль або мангал.
9
Готуйте по три хвилини з кожного боку.
10
Готові шашлики подавайте з салатом і лимонним соком. Смачного!