Шашлик зі свинини в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
У чому тільки не маринують м'ясо для шашлику! Тут і всі види оцту, і манералка, і вино, і майонез, а ось я спробувала маринад для шашлику з соєвого соусу і закохалася! Спробуйте і ви!
Соєвий соус - унікальний маринад. Він настільки швидко просочує м'ясо, що смажити його можна буде вже буквально через 30 хвилин, це відмінний варіант, якщо у вас немає часу на попередню підготовку м'яса. Сіль в рецепті я навмисно не вказую, тому що соєвий соус найчастіше дуже солоний і цієї солі вистачає. Але все залежить від самого соєвого соусу! Цього разу я взяла новий і він був дуже солоним, що навіть 150 мл. З 1 кг. М'яса вийшло занадто багато і шашлик був трохи пересоленим. А є соєвий соус, в якому солі мало, тоді потрібно м'ясо досолити.
- Свинина - 1 кілограм
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Спеції - За смаком (для шашлику)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зазвичай для шашлику використовують шийку, але у мене сьогодні лопатка - з соєвим соусом все дуже смачно!
Поріжте м'ясо на шматки середнього розміру.
Викладіть м'ясо у велику миску, залийте соєвим соусом, додайте улюблені спеції для шашлику.
Перемішайте і відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин, але краще на годину-дві.
Коли вугілля будуть готові, нанизати м'ясо на шампури (можна смажити і на решітці) і смажте до готовності м'яса.
Смачного!