Шашлик з яловичини в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Маринад для шашлику з яловичини бажано робити з продуктів, які добре розм'якшують волокна м'яса. Соєвий соус відмінно підходить для цієї страви, а супутні спеції підкреслять смак шашлику.
Яловичина в соєвому соусі маринується не миттєво, якщо вам необхідно прискорити процес, то додайте в маринад ківі або інші кислі продукти.
- Яловичина - 1 кілограм (або телятина, вирізка)
- Соєвий соус - 100-120 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середніх)
- М'якоть помідорів - 200 грам (або густий томатний сік)
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яловичину очистіть від плівок і наріжте шматками товщиною 4 см. Відбийте ножем.
Лук наріжте четвертинками. Часник крупно наріжте. Додайте до м'яса і перетріть руками.
Додайте спеції, м'якоть помідорів, соєвий соус і рослинне масло.
Ретельно перемішайте. Затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 8-12 годин.
По закінченню часу, м'ясо розкладіть на решітці або насадити на шампура. Обсмажуйте на помірно жарких вугіллі протягом 20 хвилин.
Шашлик готовий. Подавайте зі свіжими зеленню і овочами. Смачного!