Шaшлик з яловичини з лімoнoм
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати шашлик з яловичини з лимоном так, щоб він був дуже ніжним і соковитим? Є безліч рецептів і нюансів. Сьогодні поділюся з вами деякими секретами. Запам'ятовуйте!
Яким способом маринувати яловичину, щоб зберегти її власний аромат і смак? Існує маса способів. Найчастіше використовують цибулю, лимонний сік, майонез, оцет, кефір, всілякі спеції і різні трави. Але головна уязик для ідеального шашлику - це якісне м'ясо. Чим воно свіже, тим краще. Бажано, щоб тварина була забита 2-3 дня назад. Кілька днів вимагаються щоб м'ясо "дозріло" . Чи не заморожене, а свіже охолоджене м'ясо, без кісток і жив, з достатньою кількістю жиру - запорука успіху вашого шашлику. Ємність для маринування може бути пластикової, емальованому, скляній або керамічної, але тільки не алюмінієвої, щоб не зіпсувався смак.
Якщо м'ясо жорстке, то рецепт з лимоном підійде ідеально. З лимонним соком м'ясо вийде ніжним. Головне не переборщити з лимоном, щоб м'ясо не втратило свою соковитість. Останній нюанс - це правильна обсмажування шашлику. Не рекомендується відходити від мангала, потрібно ретельно стежити за рівномірним обжаркой, за температурою, щоб м'ясо не підгорає, не стало надто сухим, втративши свій сік. До речі, саме по соку можна перевірити готовність шашлику. Для цього надріжте кілька шматочків м'яса, сік повинен бути світлим а саме м'ясо не рожевим. Якщо соку немає, то м'ясо пересушена, а якщо м'ясо рожеве, то воно ще не готове. В середньому шашлик смажиться близько 30 хвилин.
- Яловичина безкісткова - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець чорний горошком - 2 щіпки
- Сіль - За смаком
- Спеції для шашлику - За смаком