Рецепт Шaшлик з яловичини з лімoнoм фото

Шaшлик з яловичини з лімoнoм
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Як приготувати шашлик з яловичини з лимоном так, щоб він був дуже ніжним і соковитим? Є безліч рецептів і нюансів. Сьогодні поділюся з вами деякими секретами. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Яким способом маринувати яловичину, щоб зберегти її власний аромат і смак? Існує маса способів. Найчастіше використовують цибулю, лимонний сік, майонез, оцет, кефір, всілякі спеції і різні трави. Але головна уязик для ідеального шашлику - це якісне м'ясо. Чим воно свіже, тим краще. Бажано, щоб тварина була забита 2-3 дня назад. Кілька днів вимагаються щоб м'ясо"дозріло" . Чи не заморожене, а свіже охолоджене м'ясо, без кісток і жив, з достатньою кількістю жиру - запорука успіху вашого шашлику. Ємність для маринування може бути пластикової, емальованому, скляній або керамічної, але тільки не алюмінієвої, щоб не зіпсувався смак.

Якщо м'ясо жорстке, то рецепт з лимоном підійде ідеально. З лимонним соком м'ясо вийде ніжним. Головне не переборщити з лимоном, щоб м'ясо не втратило свою соковитість. Останній нюанс - це правильна обсмажування шашлику. Не рекомендується відходити від мангала, потрібно ретельно стежити за рівномірним обжаркой, за температурою, щоб м'ясо не підгорає, не стало надто сухим, втративши свій сік. До речі, саме по соку можна перевірити готовність шашлику. Для цього надріжте кілька шматочків м'яса, сік повинен бути світлим а саме м'ясо не рожевим. Якщо соку немає, то м'ясо пересушена, а якщо м'ясо рожеве, то воно ще не готове. В середньому шашлик смажиться близько 30 хвилин.

  • Яловичина безкісткова - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець чорний горошком - 2 щіпки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції для шашлику - За смаком
1
М'ясо наріжте на порційні шматки і покладіть в пластикову або емальований ємність.
2
Півкільцями наріжте ріпчасту цибулю, додайте його до яловичини.
3
Додати сіль, додайте перець горошком, лавровий лист. За бажанням додайте готову суміш спецій для шашлику.
4
Все ретельно перемішайте.
5
Візьміть середніх розмірів лимон і розріжте його на чотири частини. Видавіть в м'ясо лимонний сік.
6
Можна додати попередньо зрізану цедру лимона. Тоді необхідно скоротити час маринування до 3-4 годин, інакше м'ясо може втратити свій смак.
7
Якщо не додавати цедру, ставимо м'ясо в холодильник на 6 годин, накривши ємність кришкою.
8
Перш ніж починати смажити шашлик, м'ясо необхідно вийняти з холодильника і почекати хвилин 30, щоб воно стало кімнатної температури.
9
Якщо ви, нанизуючи шашлик на шампури, любите чергувати шматочки м'яса з овочами, обов'язково замочіть на кілька хвилин овочі у воді.

Схожі рецепти