Шaшлик на лімoнe
(покроковий рецепт з фото)
У сезон пікніків і вилазок з сім'єю і друзями на природу потрібно бути у всеозброєнні. Чи знаєте ви, як приготувати шашлик на лимоні? Поділюся цим не зовсім звичайним рецептом із задоволенням!
На мій погляд, це просто відмінний рецепт для маринування шашлику. Лимонний сік у поєднанні з великою кількістю цибулі дає чудовий результат. М'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і смачним, з легкої лимонної кислинкою.
- М'ясо - 1 кілограм (свинина, телятина, баранина)
- Цибуля ріпчаста - 0.5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Куркума - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції для шашлику - За смаком
1
Промийте і підсушіть м'ясо. Наріжте його на порційні шматочки. Складіть в ємність.
2
Лук наріжте тонкими кільцями. З лимона за допомогою дрібної терки зніміть цедру.
3
М'ясо посоліть, додайте до нього спеції і цедру лимона.
Додайте цибулю і як слід розімніть руками, щоб цибуля пустила сік.
Додайте цибулю і як слід розімніть руками, щоб цибуля пустила сік.
4
Роздавите лимон і полийте його соком м'ясо. Перемішайте. Накрийте кришкою і поставте ємність в холодильник маринуватися на 2-12 годин.
5
Смажте шашлик звичним способом.
Смачного!
Смачного!