Шашлик з курки з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не сприймає шашлик з курки всерйоз, вважаючи куряче м'ясо невідповідним для шашликів. Насправді курка має безліч переваг. Я люблю нежирний і соковитий шашлик з неї.
Якщо правильно приготувати курячий шашлик, то він теж може бути дуже смачним і ароматним. До того ж куряче філе швидко готується, легко маринується, та й за вартістю воно бюджетні, ніж свинина або телятина. Простота приготування курячого шашлику говорить сама за себе. Тому хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати шашлик з курки з лимоном.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Часник - 4 зубчики
- Лимон - 2 штуки
- Лук червоний - 2 штуки
- Лимонний сік - 6 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Італійські трави - 4 чайних ложки
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
1
Змішати приправи: чорний перець, корицю, кмину і паприки, часник, італійські трави і 2 ст. L. Лимонного соку.
2
Поріжте куряче філе шматочками і викладіть в підготовлений маринад, залиште на 2 годину.
3
Змішайте лимонний сік і оливкову олію.
4
Нанизуйте філе на шампури.
5
Смажте над вугіллям, час від часу промазуйте шашлик сумішшю масла і лимонного соку.
6
Подавайте з часточками лимона і червоною цибулею. Смачного!