Шашлик зі свинини з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Ніжний і смачний шашлик з легким запахом лимона - фаворит на наших пікніках. Маринується шашлик зі свинини з лимоном швидко, з'їдається ще швидше
Опис приготування:
Ось і пішла зима, ось і потягнуло всіх на природу. І яка ж вилазка в ліс з хорошою компанією обійдеться без шашлику. Я розповім вам як приготувати шашлик зі свинини з лимоном за рецептом мого чоловіка - це його улюблений :).
Цей простий рецепт шашликів мені подобається тим, що м'ясо маринується дуже швидко. А легкий присмак лимона додає м'ясу особливу ніжність. Попереду все літо - так що, сподіваюся, встигнете оцінити смак шашлику і за моїм рецептом Доброю погоди і смачних шашликів!
- Свинина - 3 кілограма
- Лимон - 2 штуки (невеликих)
- Цибуля - 3-4 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сухий базилік - 1-2 Щепоток
- Майоран - 1 щіпка
- Зерна koriandra - 2-3 Щепоток
- Мінеральна вода - 0, 5 L (або проста вода)
Вибираємо"правильне м'ясо" . Хтось любить сухіше, хтось більш ласий. За цим рецептом можна готувати шашлик і з шийки, і з карбонаду.
Нарізаємо м'ясо не великими і не дрібними шматками і складаємо в каструлю або іншу ємність.
Чистимо цибулю і ріжемо кільцями (якщо будете нанизувати разом з м'ясом), або півкільцями. Лимон ріжемо на дольки.
Цибуля можна посипати сіллю і спеціями і трохи пом'яти для того, щоб вона пустила сік.
Викладаємо цибулю і лимон до м'яса. З часточок лимона видавлюємо сік.
Заливаємо м'ясо мінералкою або простою водою. Нам більше сподобалося з мінералкою.
Добре перемішуємо м'ясо зі спеціями, цибулею і лимоном, накриваємо тарілкою і ставимо зверху щось важке. Ми залишаємо години на 3-4.
Нанизуємо шматочки м'яса на шампури досить близько один до одного (особливо це стосується шашликів, які з пісного м'яса) і смажимо як зазвичай, традиційним способом.