Шашлик з баранини класичний
(покроковий рецепт з фото)
Вилазки на природу - це один з найкращих способів провести не тільки травневі свята, але і літні дні, що попереду. Розповідаю, як приготувати шашлик з баранини класичний.
Кращий шашлик вміють готувати в Грузії, Вірменії та інших східних країнах, знають вони тонкощі і всі секрети. Перед приготуванням м'ясо маринують мінімум 1 час, а краще цілу ніч або кілька днів. До столу шашлик подають гарячим, з томатним соусом і великою кількістю свіжих овочів.
- Кмин - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 1/3 склянки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Херес - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Мелений червоний перець - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Баранина - 1, 5 кілограма
1
Сковороду з товстим дном поставте на вогонь і викладіть насіння кмину, обсмажуйте близько двох хвилин.
2
Викладіть 1, 5 столові ложки обсмажених насіння в ступку і подрібніть, потім додайте залишився кмин, соняшникова олія, соєвий соус, шеррі, подрібнений часник і червоний перець.
3
Баранину вимийте і наріжте невеликими шматочками, перекладіть їх в герметичний пакет або пластиковий контейнер, влийте приготований маринад, гарненько перемішайте і щільно закрийте.
4
Надішліть м'ясо в холодильник мінімум на 2 годину, можна на цілу ніч.
5
Дерев'яні шпажки замочити в холодній воді, потім розподіліть на них м'ясо і обсмажуйте на грилі з кожного боку по 3-4 хвилини.
6
До столу подавайте шашлик гарячим, краще відразу з вогню. Смачного!