Шашлик у вині
(покроковий рецепт з фото)
Без сумніву всім подобається добре приготований шашлик. Для кращого результату слід замаринувати шашлик у вині. А як приготувати це смачне м'ясо на грилі, я розповім і покажу прямо зараз.
Шашлик в домашніх умовах можна обсмажити в духовій шафі, на газовому або електричному грилі і в електрошашличніце. Шашлик з баранини добре поєднується зі свіжими овочами або зеленими салатами. Смачні і шашлики з овочів, чому б не приготувати і їх заодно? Приготуйте шашлик для своїх домашніх, влаштуйте їм свято!
- Бараняча нога - 1, 5 кілограма
- Вино червоне сухе - 1, 5 склянки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка (або 1 ст.Л. Свіжого)
- Орегано сушений - 1 Чайна ложка (або 1 ст.Л. Свіжого)
- Майоран сушений - 1 Чайна ложка (або 1 ст.Л. Свіжого)
- Розмарин сушений - 1/2 чайних ложки (або 1 ст.Л. Свіжого)
- Перець гострий сушений - 1 щіпка (по бажанню)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Postnoe м'ясо позбавляють Costea.
Наріжте м'ясо на кубики розміром 4х4 см.
Маринувати м'ясо можна в скляній мисці або в щільному поліетиленовому пакеті для заморозки (той, що з zip-застібкою). До м'яса додайте спочатку всі сухі інгредієнти і подрібнений часник.
Влийте вино і оливкову олію, перемішайте, ємність щільно закрийте і поставте в холодильник на 12-24 годину, самий мінімум - на 6 годин.
За півгодини до приготування виставте м'ясо в маринаді на стіл при кімнатній температурі. Якщо використовуєте дерев'яні палички для шашликів, то замочіть їх у воді на 30 хвилин.
Нанизати шматки маринованого м'яса на шампури і готуйте на грилі на сильному вогні протягом 8-10 хвилин, постійно повертаючи.
За бажанням підготуйте і овочеві шашлики.
Подайте гарячі шашлики на стіл. Смачного!