Шашлик по-таджицькому
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний і простий рецепт шашлику по-таджицькому я дізналася у своїх друзів і була здивована, яких тільки способів маринування м'яса немає на світі! Цей спосіб вважається швидким і я рекомендую вам його!
Приготувати шашлик по-таджицькому можна не тільки з баранини, але і з телятини. В цьому випадку маринувати м'ясо потрібно трохи довше, хоча б 2 годину. Також м'ясо можна замаринувати просто дрібно нарізаними овочами, не подрібнюючи їх в блендері, але, знову ж, маринувати доведеться від 4 до 12 годин. Подавати шашлик по-таджицькому потрібно з маринованою цибулею і овочами. Успіхів і приємного апетиту!
- Баранина - 1 кілограм
- Сало - 100 грам
- Помідор - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень - 3 штуки (пучок (кріп, Braai, петрушка, цибуля))
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 2 чайних ложки (насіння)
М'ясо порізати шматочками, посолити, поперчити.
Помідори, зелень, цибуля, часник подрібнити в блендері.
Повинна вийти однорідна маса.
М'ясо змішати з соусом і маринувати годину.
М'ясо нанизати на шампури чергуючи з шматочками сала і смажити на вугіллі до готовності, поки з наколотого м'яса не буде з'являтися прозорий сік.
Подати з маринованою цибулею. Смачного!