Манти з гарбузом по-таджицькому
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я пробувала додавати гарбуз в манти з м'ясом, а тепер вирішила приготувати манти з одного гарбузом. Моїй родині дуже сподобалося, навіть діти із задоволенням поласували. Спробуйте, це смачно!
Гарбуз вибирайте солодких сортів. Кількість цукру додавайте до смаку. Якщо ваша гарбуз несолодка, додайте більше цукру.
У цьому рецепті я знову використовую заварне тісто. Воно розкочується тонко, не рветься і не розповзається при варінні на пару.
Ось такий нехитрий рецепт, як приготувати манти з гарбузом по-таджицькому. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 2 склянки
- Окріп - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(3ст.Л. - в тісто; 1ст.Л. - для начинки; 1ст.Л. - для змащення чаші)
- Гарбуз солодка - 500 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Очистіть гарбуз, наріжте її дрібними кубиками, 0, 5х0, 5см.
На сковороді розігрійте масло, додайте гарбуз, цукор і корицю. Пасеруйте гарбуз пару хвилин до розчинення цукру, періодично помішуючи. Гарбуз не повинна стати м'якою, тільки трохи просочитися цукром. Гарбуз зніміть з вогню, дайте їй охолонути.
Поки начинка остигає, приготуйте тісто.
Окріп змішайте з сіллю і з 3 ст.Л. Рослинної олії.
Додайте 1 склянка борошна і добре перемішайте за допомогою вилки.
Окріп змішайте з сіллю і з 3 ст.Л. Рослинної олії.
Додайте 1 склянка борошна і добре перемішайте за допомогою вилки.
Трохи остудіть, щоб можна було доторкнутися рукою. Додайте 1 склянка борошна, замісіть м'яке і еластичне тісто. Накрийте його мискою, дайте відпочити 5 хвилин.
Розділити тісто на три частини. Одну розкачати в тонкий пласт. Розріжте його на рівні квадратики, в центр кожного розкладіть начинку.
Защипніть протилежні краю квадрата по черзі з двох сторін.
З'єднайте протилежні кінчики між собою. Краї залишилися з дірочками, НЕ защипують їх, щоб гарбуз при варінні добре пропарити, але не перетворилася в кашу.
З'єднайте протилежні кінчики між собою. Краї залишилися з дірочками, НЕ защипують їх, щоб гарбуз при варінні добре пропарити, але не перетворилася в кашу.
Увімкніть мультиварку в режимі "варка на пару" з 10 хвилин. У чашу налийте стакан гарячої води. Чашу для варіння на пару змастіть рослинною олією, викладайте на неї манти. Закрийте кришку і дочекайтеся звукового сигналу. Можна завантажувати наступну партію.
Подавайте манти з гарбузом гарячими зі сметаною або ягідним сиропом! Смачного!