Манти з бараниною і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті, ароматні і надзвичайно смачні! Рекомендую обов'язково приготувати манти з бараниною і гарбузом і побалувати близьких цим смачним блюдом.
Манти можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою, сьогодні у нас манти з бараниною, цибулею і гарбузом. Баранину можна за бажанням замінити на яловичину або свинину, але віддавайте перевагу м'ясу з жирком. Подати блюдо можна до сімейної вечері або до будь-якого святкового столу.
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 200 мілілітрів
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 250 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, воду і рослинне масло. Додайте 2 ç.l. Солі і все трохи збийте вінчиком або виделкою.
Додайте частинами борошно.
Готове тісто має бути пружне і еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20-30 хвилин.
М'ясо, цибуля і гарбуз наріжте дрібними кубиками, чим дрібніше вийде, тим краще. Все з'єднайте в глибокій мисці, додайте спеції і сіль за смаком.
Ретельно перемішайте. Начинка готова.
Від тесту відріжте шматок і скачайте його ковбаскою. Наріжте ковбасу шматочками, розмір залежить від бажаного розміру мантів.
Обваляйте кожен шматочок з двох сторін у борошні і розкачати у формі кола. По центру покладіть 1-2 ст.Л. Начинки.
Защипніть спочатку серединку, а потім защипніть краю.
Потім з'єднайте чотири кути один з одним і защіпніте отримані бічні отвори.
Готові манти викладайте на змащену маслом грати пароварки. Готуйте на пару при сильному кипінні близько 45-50 хвилин.
Подаємо манти гарячими з улюбленим соусом, вершковим маслом і свіжою зеленню. Смачного!