Рецепт Манти з гарбузом і фаршем фото

Манти з гарбузом і фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 63 дн. 8 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі не зовсім традиційні, проте від цього не менш смачні і ситні манти з гарбузом і фаршем.

Опис приготування:

Манти з гарбузом і фаршем - це досить простий варіант відомого страви. Приготувати вдома манти дуже просто, а за допомогою докладних екскурсій зробити це зможе навіть новачок на кухні.

  • Фарш - 500-600 грам
  • Гарбуз - 500 грам
  • Цибулина - 300 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 200-250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 1
1. Як зробити манти з гарбузом і фаршем? Все досить просто. Для початку необхідно приготувати тісто. У миску вбити яйце, додати сіль, рослинне масло і воду. Збити до однорідності і потихеньку вводити борошно. Потрібно замісити круте, але м'яке тісто. Для кращої консистенції його необхідно розминати руками не менше 15 хвилин.
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 2
2. Готове тісто потрібно накрити і залишити на 15-20 хвилин. За цей час воно встигне"відпочити" .
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 3
3. Тепер саме час зайнятися начинкою. Для цього необхідно очистити і нарізати дрібними кубиками гарбуз і цибулину. М'ясо вимити і просушити. В даному варіанті використовується баранина і свинина. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Змішати в мисці гарбуз, м'ясо і цибулю.
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 4
4. Посолити і поперчити начинку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Ретельно перемішати.
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 5
5. Саме час повернутися до роботи над тестом. Його необхідно розділити на невеликі шматочки, кожен з яких тонко розкачати на поверхні, присипаної борошном.
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 6
6. На кожен шматочок тіста викласти начинку і акуратно заліпити краю. Робити це можна кількома різними способами - трикутниками, конвертиками і т.Д.
манти з гарбузом і фаршем - фото крок 7
7. Якщо немає під рукою спеціального мантоварки, то можна використовувати чашу пароварки або мультиварки. Дно попередньо потрібно змастити рослинним маслом і викласти манти. Близько 45 хвилин знадобиться, щоб манти з гарбузом і фаршем в домашніх умовах приготувалися. Потім їх можна акуратно дістати і відразу подавати до столу.

Схожі рецепти