Манти з гарбузом і фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі не зовсім традиційні, проте від цього не менш смачні і ситні манти з гарбузом і фаршем.
Манти з гарбузом і фаршем - це досить простий варіант відомого страви. Приготувати вдома манти дуже просто, а за допомогою докладних екскурсій зробити це зможе навіть новачок на кухні.
- Фарш - 500-600 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Цибулина - 300 грам
- Борошно - 500 грам
- Вода - 200-250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Як зробити манти з гарбузом і фаршем? Все досить просто. Для початку необхідно приготувати тісто. У миску вбити яйце, додати сіль, рослинне масло і воду. Збити до однорідності і потихеньку вводити борошно. Потрібно замісити круте, але м'яке тісто. Для кращої консистенції його необхідно розминати руками не менше 15 хвилин.
2. Готове тісто потрібно накрити і залишити на 15-20 хвилин. За цей час воно встигне "відпочити" .
3. Тепер саме час зайнятися начинкою. Для цього необхідно очистити і нарізати дрібними кубиками гарбуз і цибулину. М'ясо вимити і просушити. В даному варіанті використовується баранина і свинина. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Змішати в мисці гарбуз, м'ясо і цибулю.
4. Посолити і поперчити начинку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Ретельно перемішати.
5. Саме час повернутися до роботи над тестом. Його необхідно розділити на невеликі шматочки, кожен з яких тонко розкачати на поверхні, присипаної борошном.
6. На кожен шматочок тіста викласти начинку і акуратно заліпити краю. Робити це можна кількома різними способами - трикутниками, конвертиками і т.Д.
7. Якщо немає під рукою спеціального мантоварки, то можна використовувати чашу пароварки або мультиварки. Дно попередньо потрібно змастити рослинним маслом і викласти манти. Близько 45 хвилин знадобиться, щоб манти з гарбузом і фаршем в домашніх умовах приготувалися. Потім їх можна акуратно дістати і відразу подавати до столу.