Рецепт Шашлик по-кавказьки зі свинини фото

Шашлик по-кавказьки зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Шашлик по-кавказьки - це дуже смачний шашлик зі свинячої шиї, замариноване в гранатовому соку. Як ми знаємо, Гранатовий сік - незмінний атрибут кавказької кухні, тому і назва така.

Шашлик по-кавказьки зі свинини - дуже смачний і ніжний шашлик. Маринад з гранатового соку додає м'ясу дуже цікаву ніжну нотку і кислинку. Якщо ви знаєте толк в хороших шашликах, але жодного разу не пробували свинину маринувати в гранатовому соку, то думаю, ви обов'язково оціните цю манеру приготування. Я раджу маринувати шашлик по-кавказьки зі свинини з вечора, щоб він встиг добре просочитися. Я навіть наполягаю на цьому. Шашлик повинен добре просочитися гранатовим маринадом, інакше загубиться весь кайф від шашлику. Хай щастить!

  • Свиняча шия - 2 кілограма
  • Цибуля - 4 штуки
  • Гранатовий сік - 2 склянки
  • Червоний винний оцет - 3 Ст. Ложки (або сік половини лимона)
  • Сіль, перець - - За смаком
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 1
М'ясо гарненько промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 2
Тепер дуже важливий момент! нарізаємо м'ясо. Шматочки повинні бути ні великими, ні маленькими. Але краще робіть їх побільше. Маленькі при смаженні зсохнутися і шашлик буде зіпсований.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 3
Цибулю нарізаємо кільцями і півкільцями.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 4
У зручну посуд складаємо м'ясо і цибулю. Гарненько солимо його, перчим. Руками все змішуємо. Заважати і жати м'ясо слід протягом 5-7 хвилин.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 5
Потім додаємо оцет або лимон і потім заливаємо м'ясо гранатовим соком. Сік повинен повністю покривати кожен шматочок, якщо буде мало соку, додавайте ще. Ще раз все добре "жмякайте" руками, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на всю ніч.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 6
Розводимо досить сильні вугілля. М'ясо нанизуємо на шампури і обсмажуємо близько 20 хвилин, постійно перевертаючи шашлик.
шашлик по-кавказьки зі свинини - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти