Яловичина по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)
Як і у всій кавказької кухні, в цьому рецепті приготування яловичини по-кавказьки буде багато м'яса і овочів, ну а про смак і аромат я взагалі мовчу. Словами це пишність досить важко описати!
Це, можна сказати, класичний рецепт яловичини по-кавказьки з великою кількістю овочів і сухофруктів. Чудовий смак цього блюда настільки насичений, а аромат настільки яскравий, що ще в процесі приготування себе досить важко стримати від того, щоб почати їсти його напівготове. До того ж, це чудовий варіант на той випадок, якщо ви чекаєте гостей, впевнена, вони залишаться в невимовному захваті від цієї страви, і зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-кавказьки, неймовірно смачно і ситно.
- Яловичина - 1 кілограм
- Помідори - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Гострий червоний перець - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Кріп свіжий - 50 грам
- Петрушка свіжа - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком

Морква трьом на крупній тертці.

Перець нарізаємо брусочками.

А цибулю середніми кубиками.

Курагу і чорнослив так само нарізаємо невеликими брусочками.

Потім помідори, їх ми теж ріжемо на кубики.

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому ріпчасту цибулю і нарізану кільцями гострий перець.

Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо до нього болгарський перець.

Через 3-5 хвилин викладаємо морква.

Поки овочі обсмажуються, ми нарізаємо яловичину на порційні шматочки товщиною близько 1, 5 сантиметрів.

Нам необхідно відбити кожен шматочок м'яса.

Потім додаємо на сковороду чорнослив і і курагу.

Солимо і посипаємо чорним меленим перцем, викладаємо нарізані помідори, і все разом готуємо ще 5 хвилин.

Дрібно нарізаємо свіжий кріп.

І петрушку. Жаліти зелені не треба, вона ніколи не зашкодить м'яса.

Деко застилає фольгою і щедро посипаємо нарізаною зеленню. Додаємо трохи солі і спецій і пару лаврових листочків.

Розкладаємо поверх зелені шматки яловичини.

Наверх обсмажені овочі, а потім знову шар зелені.

Зверху так само закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 240 градусів духовку. Готуємо 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь і далі готуємо при температурі близько 200 градусів. Час приготування 45-50 хвилин. Якщо після закінчення часу в страві буде багато залишатися багато рідини, той час приготування можна збільшити.