Яловичина по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)
Як і у всій кавказької кухні, в цьому рецепті приготування яловичини по-кавказьки буде багато м'яса і овочів, ну а про смак і аромат я взагалі мовчу. Словами це пишність досить важко описати!
Це, можна сказати, класичний рецепт яловичини по-кавказьки з великою кількістю овочів і сухофруктів. Чудовий смак цього блюда настільки насичений, а аромат настільки яскравий, що ще в процесі приготування себе досить важко стримати від того, щоб почати їсти його напівготове. До того ж, це чудовий варіант на той випадок, якщо ви чекаєте гостей, впевнена, вони залишаться в невимовному захваті від цієї страви, і зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-кавказьки, неймовірно смачно і ситно.
- Яловичина - 1 кілограм
- Помідори - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Гострий червоний перець - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Кріп свіжий - 50 грам
- Петрушка свіжа - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Морква трьом на крупній тертці.
Перець нарізаємо брусочками.
А цибулю середніми кубиками.
Курагу і чорнослив так само нарізаємо невеликими брусочками.
Потім помідори, їх ми теж ріжемо на кубики.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому ріпчасту цибулю і нарізану кільцями гострий перець.
Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо до нього болгарський перець.
Через 3-5 хвилин викладаємо морква.
Поки овочі обсмажуються, ми нарізаємо яловичину на порційні шматочки товщиною близько 1, 5 сантиметрів.
Нам необхідно відбити кожен шматочок м'яса.
Потім додаємо на сковороду чорнослив і і курагу.
Солимо і посипаємо чорним меленим перцем, викладаємо нарізані помідори, і все разом готуємо ще 5 хвилин.
Дрібно нарізаємо свіжий кріп.
І петрушку. Жаліти зелені не треба, вона ніколи не зашкодить м'яса.
Деко застилає фольгою і щедро посипаємо нарізаною зеленню. Додаємо трохи солі і спецій і пару лаврових листочків.
Розкладаємо поверх зелені шматки яловичини.
Наверх обсмажені овочі, а потім знову шар зелені.
Зверху так само закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 240 градусів духовку. Готуємо 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь і далі готуємо при температурі близько 200 градусів. Час приготування 45-50 хвилин. Якщо після закінчення часу в страві буде багато залишатися багато рідини, той час приготування можна збільшити.