Рецепт Баклажани по-кавказьки фото

Баклажани по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

От уже хто дійсно знає толк в приготуванні страв з баклажанів, так це кавказці. Тільки вони вміють, зібравши разом соковиті овочі та додавши до них правильні спеції, отримати справжній шедевр.

Опис приготування:

Я вже не знаю, для кого як, але особисто для мене кавказька традиційна кухня найулюбленіша на світі, адже тільки в ній можна зустріти такі приголомшливі поєднання смаків і ароматів. Ну а оскільки овочі, баклажани зокрема, займають в цій кухні почесне місце, то я не змогла обійти стороною цей відмінні рецепт приготування баклажанів по-кавказьки і тепер поспішаю поділитися ним з вами. Ця страва, на мій погляд, відмінний літній варіант для сімейної вечері або обіду і, незважаючи на те, що в ньому абсолютно немає м'яса, воно все ж виходить досить ситне і поживне, так що голодним ніхто не залишиться. Ну а оскільки в свіжих овочах нестачі зараз немає, я пропоную вам обов'язково приготувати баклажани по-кавказьки в домашніх умовах і ви зрозумієте, наскільки це блюдо приголомшливе.

  • Баклажан - 3-4 штук
  • Перець солодкий - 2-3 штук
  • Перець гострий - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Помідор - 3-4 штук
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Зелень свіжа - 100 грам(Braai, базилік, петрушка, кріп)
  • Спеції - За смаком (хміль-сунелі, перець чорний мелений)
  • Сіль - За смаком
баклажани по-кавказьки - фото крок 1
Промиваємо баклажани під водою і відрізаємо у них плодоніжки, потім нарізаємо їх на кружечки, а кожен кружечок ділимо на дві половинки. Викладаємо все в глибоку миску, пересипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин.
баклажани по-кавказьки - фото крок 2
Після закінчення часу промиваємо баклажани і відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла вода. У сковороду наливаємо приблизно 2/3 від усього рослинного масла і нагріваємо його, викладаємо на сковороду баклажани.
баклажани по-кавказьки - фото крок 3
Смажимо їх на сильному вогні, помішуючи, протягом 10 хвилин, після чого перекладаємо баклажани в миску.
баклажани по-кавказьки - фото крок 4
Тепер бланшируємо помідори, видаляємо з них шкірку і витягаємо насіння, м'якоть нарізаємо досить дрібно.
баклажани по-кавказьки - фото крок 5
Виливаємо на сковороду масло, що залишилося і обсмажуємо на ньому нарізаний невеликими кубиками ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
баклажани по-кавказьки - фото крок 6
Потім додаємо до цибулі терту моркву і нарізану соломкою солодкий перець. Накриваємо сковороду кришкою, робимо слабкий вогонь і тушкуємо овочі хвилин 15-20.
баклажани по-кавказьки - фото крок 7
Тепер викладаємо в чашу блендера часник і свіжу кинзу і подрібнюємо їх, потім додаємо нарізані помідори і ще раз включаємо блендер.
баклажани по-кавказьки - фото крок 8
На сковороду до тушкованих овочів викладаємо баклажани, додаємо подрібнену зелень базиліка, кропу і петрушки, перемішуємо все і тушкуємо 5 хвилин.
баклажани по-кавказьки - фото крок 9
Далі викладаємо на сковорідку приготований томатний соус, додаємо спеції, сіль і дрібно нарізаний гострий перець. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні ще 10 хвилин під кришкою.
баклажани по-кавказьки - фото крок 10
Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися протягом півгодини, після чого подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти