Шашлик по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик по-кавказьки - непросте блюдо, яке слід готувати виключно з м'яса молодого баранчика. Однак не дуже молодий баран з більш жорстким м'ясом теж піде, його ми як слід замарінуем.
Для того, щоб приготувати смачний шашлик по-кавказьки, нам необхідно виконати всього кілька кроків. Однак перш ніж приступити, потрібно відмітити, що існує велика різниця між м'ясом молодого і не дуже молодого барана. Готуються вони трохи по-різному, тому я представлю відразу два рецепта в одному.
Отже, якщо у вас м'ясо молодого барана, то все набагато простіше.
1) м'ясо (тільки м'якоть) гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо, очищаємо від сухожиль і плівок.
2) Нарізаємо на невеликі квадратні шматочки (вагою в 35-40 грам).
3) Шматочки баранчика кладемо в глибоку посуд. Солимо, перчим, додаємо до них дрібно нарізану цибулю, скроплюємо червоним сухим вином і ретельно перемішати руками.
4) Нанизуємо шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на розжареному вугіллі.
Варіант номер два. Якщо у вас м'ясо барана не першої молодості, з більш жорстким м'ясом.
1) М'ясо таким же чином нарізаємо на шматочки. Додаємо в глибокий посуд. Солимо їх, перчим, додаємо дрібно нарізану цибулю, скроплюємо винним оцтом і рослинним маслом.
2) Все добре перемішуємо руками, накриваємо і маринуємо ніч або близько 5-6 годин в прохолодному місці.
3) Потім нанизуємо на шампури і смажимо, періодично обливаючи маринадом, на розжареному вугіллі.
Готовий шашлик по кавказки подаємо зі свіжими і соковитими помідорами, зеленою цибулею, зеленню, лимоном і гострим соусом.
Смачного!
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля - 4-5 штук
- Червоне сухе вино - 150 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
Отже, якщо у вас м'ясо молодого барана, то все набагато простіше.
1) м'ясо (тільки м'якоть) гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо, очищаємо від сухожиль і плівок.
2) Нарізаємо на невеликі квадратні шматочки (вагою в 35-40 грам).
3) Шматочки баранчика кладемо в глибоку посуд. Солимо, перчим, додаємо до них дрібно нарізану цибулю, скроплюємо червоним сухим вином і ретельно перемішати руками.
4) Нанизуємо шматочки на шампури і обсмажуємо до готовності на розжареному вугіллі.
Варіант номер два. Якщо у вас м'ясо барана не першої молодості, з більш жорстким м'ясом.
1) М'ясо таким же чином нарізаємо на шматочки. Додаємо в глибокий посуд. Солимо їх, перчим, додаємо дрібно нарізану цибулю, скроплюємо винним оцтом і рослинним маслом.
2) Все добре перемішуємо руками, накриваємо і маринуємо ніч або близько 5-6 годин в прохолодному місці.
3) Потім нанизуємо на шампури і смажимо, періодично обливаючи маринадом, на розжареному вугіллі.
Готовий шашлик по кавказки подаємо зі свіжими і соковитими помідорами, зеленою цибулею, зеленню, лимоном і гострим соусом.
Смачного!