Шашлик «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний шашлик "наполеон" приготувати дуже швидко, тому що складається він з відбитого м'яса. Особливість страви в тому, що шари м'яса поєднуються з шарами сала, завдяки чому шашлик виходить соковитим!
Рум'яний шашлик приверне загальну увагу і кожен захоче його спробувати! головне - не забувайте давати м'яса промаринуватися в цибульному пюре, щоб він став ароматним і соковитим. Блюдо готується за 2 годину, тому ви можете взяти м'ясо в маринаді з собою на пікнік.
- Подчеревок - 0, 5 кілограма (свинячий або баранячий)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте подчеревок в воді, зріжте з шматка м'яса шари, кожен з них очистіть від плівок і жив. Відбийте кулінарним молоточком як м'ясо, так і сало, перетворюючи їх в заготовки для відбивних.
Помістіть все в глибоку ємність. Натріть в неї очищений і промитий цибулю на тертці з дрібними отворами, всипте сіль і чорний перець. Ретельно вимішайте і залиште на 1 годину в холодильнику, щоб м'ясо наповнилося пахощами.
Існують два види приготування шашлику "наполеон" . Перший - нарізати м'ясо і сало рівними квадратами і нанизати на шампур. Другий - з'єднати смужки м'яса і сала, скрутити з них трояндочки і нанизати. Ви можете вибирати будь-який з них.
Розжарити мангал або гриль. Викладіть на решітку заготовки на шампурах і обсмажте до готовності, не забуваючи перевертати на іншу сторону в міру рум'янцю.
Готову страву подавайте до столу гарячим, з салатом, гарніром або свіжими овочами. Не забудьте про соуси і соління. Смачного!