Домашній «Наполеон» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Ніякої свято не обходиться без торта. І, звичайно ж, краще приготувати свій домашній торт. Цей - безпрограшний варіант: простий в приготуванні і улюблений усіма гостями.
У кожного кулінара є свій рецепт приготування домашнього "наполеона" з заварним кремом, і я нічим не відрізняюся, у мене теж є такий рецепт. Домашній торт виходить ніжним, добре просоченим і дуже смачним. Головне - набратися терпіння і дати "наполеону" просочитися, і тоді ваші труди будуть високо оцінені рідними та гостями.
- Борошно - 700-750 грам(100 г. Для крему)
- Яйця - 2 штуки
- Холодна вода - 150 мілілітрів
- Коньяк чи горілка - 2-3 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1, 5 L
- Цукор - 350 грам (можна і більше)
- Вершкове масло - 600 грам(400 г. Для тесту мерзле, 200 г. Для крему м'яке)
- Згущене молоко - 100 грам
- Ванілін - 1, 5 грами
- Жовтки - 7 штук
У невеликій мисці змішайте воду, лимонний сік і коньяк або горілку. У склянці легенько перемішати яйця з сіллю, з'єднайте з соком, горілкою і водою.
У частину борошна необхідно натерти мерзле масло, добре перемішайте.
Далі додаємо в борошно з маслом рідку суміш і добре замішуємо тісто, додаючи решту муки. Тісто не повинно липнути до рук.
Ділимо готове тісто на 11-12 кульок, відправляємо його в харчовій плівці в морозилку на півгодини.
Тим часом займемося заварним кремом. Жовтки змішуємо з ваніліном і цукром, додаємо 50 г. Молока холодного, добре перемішуємо.
Додаємо борошно, ще 50 г. Молока, акуратно перемішуємо і переливаємо в каструлю побільше.
Молоко, що залишилось, нам необхідно довести до кипіння і гарячим потроху вливати в жовткову суміш.
Отриману суміш треба довести до кипіння, не забуваючи при цьому помішувати. Крем повинен загуснути. Прибираємо каструлю з вогню, додаємо масло (30 м). Остужаем його, періодично помішуючи.
Вершкове масло треба збити зі згущеним молоком. І далі додаємо заварний крем по одній столовій ложці в масло зі згущеним молоком, при цьому збиваємо міксером.
У розігрітій до 220 градусів духовці нам протягом 1 хвилини треба прогріти деко, посипаний борошном.
Кожна кулька тесту треба розгортати дуже тонко, потім - вирізати коло, використовуючи тарілку, і наколоти виделкою всю поверхню. Зайвого не прибираємо з дека, обрізки нам знадобляться для обсипання торта.
Випікаємо коржі протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору. Обрізки треба подрібнити в крихту. Туди ж можна додати горіхи, дрібно порізані.
Остиглі коржі щедро змащуємо кремом, при цьому не забуваємо про краю.
Красиво обсипаємо торт крихтою з горіхами з усіх боків - і відправляємо його в холодильник найкраще на ніч.