Торт «Наполеон» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, "наполеон" є королем всіх тортів. Він дуже популярний у багатьох країнах. Сам рецепт прийшов до нас із Франції. Тепер ним користуються багато господинь по всьому світу, прикрашаючи свої столи.
Побалуйте свою сім'ю смачним тортиком, приготуйте "наполеон" . Рідні обов'язково оцінять ваші старання, адже шанувальників у такого популярного десерту вистачає. Наполеон часто готують на свята. Дізнайтеся, як приготувати торт "наполеон" з заварним кремом, з цього рецепта.
- Тісто листкове - 500 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Пакетик ваніліну - 1/2 штуки
Для торта вам знадобиться листкове тісто. Його необхідно попередньо розморозити. Можна приготувати тісто самостійно, але це досить довгий і трудомісткий процес.
До складу класичного рецепту входить заварний крем. Для його приготування візьміть пачку масла, покладіть його в каструльку. Залиште масло при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося.
В окрему каструльку або сотейник вбийте сире куряче яйце. Додайте до нього цукор, розітріть обидва інгредієнта до білого. Додайте ванілін.
Влийте в яєчну суміш молоко, ретельно перемішайте. Поставте сотейник на плиту на самий маленький вогонь. Розігрійте крем гарненько, щоб він загус, але немає аргументів кипіння. Остудіть вміст сотейника.
Листкове тісто розділіть на шість однакових шматків. Розкачайте їх так, щоб вони вийшли круглої форми. Покладіть розкатаний шматок тіста на сковорідку. Випікайте корж близько п'ятнадцяти хвилин.
Повторіть процедуру з іншими шматочками тіста. Надайте коржам рівну форму, обрізки не викидайте, вони знадобляться для прикраси.
Збийте вінчиком олію до пишності. Введіть в нього заварний крем. Ретельно його перемішайте.
Покладіть на блюдо корж. Змастіть його кремом. Зверху накрийте його ще одним коржем. Повторюйте процедуру, поки коржі не закінчаться.
Потім змастіть торт залишками крему з боків. Присипте його образками коржів і поставте в холодильник просочуватися на добу.