Торт «Наполеон» класичний з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Хоч як би був популярний торт"Наполеон" , але готувати його вдома не багато наважуються, думаючи, що він складний. Якщо ви один з таких людей, то пора це виправляти. Спробуйте класичний рецепт.
Опис приготування:
Я вважаю цю випічку досить простий, якщо у вас є елементарні пізнання в кондитерській справі. А повчитися завжди є час. Про те, як приготувати торт"Наполеон" класичний з заварним кремом описано в покрокової інструкції. Інгредієнти знадобляться найпростіші, а смак виходить як з дитинства.
- Вершкове масло - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Горілка - 50 мілілітрів
- Молоко - 1 літр
- Борошно пшеничне - 4, 5 склянки(4 склянки в тісто, 0, 5 склянки в крем)
- Цукор - 2 склянки
- Яйце - 4 штуки(2 шт в тісто, 2 шт в крем)
- Ваніль - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
Борошно просійте в глибоку миску. Потім натріть до неї холодне масло.
Додайте яйця і сіль.
Далі змішайте горілку з водою. Влийте рідина до решти інгредієнтів.
Замішайте круте тісто. Розділіть його на 8-9 частин і відправте в холодильник на 30-120 хвилин.
А поки займіться кремом. У сотейнику перемішайте половину молока з цукром.
В іншому посуді збийте молоко, що залишилося з ваніліном, яйцями і борошном.
Поставте на маленький вогонь сотейник з молоком і цукром. Помішуйте його пару хвилин.
Потім влийте збиту суміш частинами, постійно помішуючи. Доведіть крем до кипіння, а потім варіть на повільному вогні до густого стану. В кінці приберіть його остигати.
Підморожені частини тесту розкачайте в коржі. Наколи виделкою по периметру.
Запікайте коржі на деку при 180 градусах протягом 8 хвилин.
Зберіть торт. Укладайте коржі один на одного, змащуючи їх кремом. Один корж поламайте на шматочки. Прикрасьте ними"Наполеон" . Все готово! Для просочення залиште торт на пару годин в холодильнику.