Листковий «Наполеон» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Мабуть, найпопулярніший десерт в наших широтах - це наполеон. Воно й не дивно: смачний, тане в роті торт з ніжним кремом. Рекомендую вам рецепт приготування листкового наполеона із заварним кремом!
Кількість рецептів наполеона складно перерахувати. Я прийшла до висновку, що з заварним кремом він найсмачніше, особливо коли коржі тоненькі і просочуються добре. Тому для приготування листкового наполеона з заварним кремом я готую просте полупесочное тісто і роблю більше коржів.
- Крем - 300 грам (для тіста)
- Яйця - 3 штуки (для тіста)
- Борошно - 300-350 грам (для тіста)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для крему)
- Цукор - 1 Склянка (для крему)
- Жовтки - 3 штуки (для крему)
- Молоко - 0, 5 L
- Ванілін - За смаком
- Олія - 50 грам (для крему)
- Горіхи - За смаком
Замісити тісто з сметани, яєць, борошна. Додайте по щіпці цукру і солі. Поставте в холодильник на півгодинки.
Потім тісто вимішуємо, розкачайте тонкі коржі. Чим тонше - тим краще, але не дуже, а то при випіканні поламаються.
Випікайте коржі при 200 градусах до рум'яного кольору (часом не засікаю, приблизно хвилин 15-20, готовність перевіряйте зубочисткою).
Поки коржі остигають, саме час зайнятися кремом: змішайте борошно і цукор, додайте до них жовтки яєчні, влейте молоко. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести до zagusteniâ. Потім зніміть з вогню, додайте ванілін за смаком і масло вершкове, перемішайте. Зберіть наполеон: коржі рівномірно промазуйте кремом, по бажанню, можете додавати горішки подрібнені.
Прикрасьте зверху горішками і поставте в холодильник просочуватися. Ідеально - на ніч.
Листковий наполеон із заварним кремом готовий. Приємного чаювання!
Листковий наполеон із заварним кремом готовий. Приємного чаювання!