Рецепт Листковий «Наполеон» з заварним кремом фото

Листковий «Наполеон» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Мабуть, найпопулярніший десерт в наших широтах - це наполеон. Воно й не дивно: смачний, тане в роті торт з ніжним кремом. Рекомендую вам рецепт приготування листкового наполеона із заварним кремом!

Опис приготування:

Кількість рецептів наполеона складно перерахувати. Я прийшла до висновку, що з заварним кремом він найсмачніше, особливо коли коржі тоненькі і просочуються добре. Тому для приготування листкового наполеона з заварним кремом я готую просте полупесочное тісто і роблю більше коржів.

  • Крем - 300 грам (для тіста)
  • Яйця - 3 штуки (для тіста)
  • Борошно - 300-350 грам (для тіста)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (для крему)
  • Цукор - 1 Склянка (для крему)
  • Жовтки - 3 штуки (для крему)
  • Молоко - 0, 5 L
  • Ванілін - За смаком
  • Олія - 50 грам (для крему)
  • Горіхи - За смаком
листковий
Замісити тісто з сметани, яєць, борошна. Додайте по щіпці цукру і солі. Поставте в холодильник на півгодинки.
листковий
Потім тісто вимішуємо, розкачайте тонкі коржі. Чим тонше - тим краще, але не дуже, а то при випіканні поламаються.
листковий
Випікайте коржі при 200 градусах до рум'яного кольору (часом не засікаю, приблизно хвилин 15-20, готовність перевіряйте зубочисткою).
листковий
Поки коржі остигають, саме час зайнятися кремом: змішайте борошно і цукор, додайте до них жовтки яєчні, влейте молоко. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести до zagusteniâ. Потім зніміть з вогню, додайте ванілін за смаком і масло вершкове, перемішайте. Зберіть наполеон: коржі рівномірно промазуйте кремом, по бажанню, можете додавати горішки подрібнені.
листковий
Прикрасьте зверху горішками і поставте в холодильник просочуватися. Ідеально - на ніч.
Листковий наполеон із заварним кремом готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти