Щи зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Щи - традиційне блюдо російської кухні. Але класичні рецепти часом можна трансформувати, щоб отримати нову цікаву страву. Один з таких варіантів я хочу запропонувати вам на замітку.
Як різноманітності пропоную вам дуже цікавий варіант, як приготувати борщ зі шпинатом. В якості основи ви можете використовувати воду, а також овочевий або м'ясний, бульйон, наприклад. Подавати до столу такий супчик найкраще зі сметаною, але тим, хто стежить за фігурою, можна обійтися і без неї.
- Шпинат - 1 пучок
- Картопля - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 1 літр
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Перший етап - підготовка інгредієнтів. Вимийте і очистіть цибулину і картопля, наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на середній терці. Вичавіть трохи соку лимона. Шпинат вимийте, обсушити і наріжте подрібніше.
2. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть туди цибулю, а через пару хвилин - морква. Смажте, помішуючи, на середньому вогні до золотистого кольору.
3. Паралельно відваріть круто яйця.
4. У каструлю влийте воду або бульйон і доведіть до кипіння. Підсолити за смаком, додайте спеції при бажанні і відправте варитися картопля. Коли овочі обсмажити, перекладіть їх в каструлю.
5. Готові яйця остудіть, очистіть і наріжте навпіл або четвертинками. Їх потрібно буде покласти в тарілку при подачі.
6. Коли картопля стане м'якою, додайте в каструлю шпинат. Доведіть до кипіння, при необхідності додайте ще солі. Влийте сік лимона і знімайте каструлю з вогню. От і все, ваш супчик готовий до подачі.
Смачного!
Смачного!