Бісквіт зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий смарагдовий бісквіт з додаванням шпинату - ідеальна основа для літніх тортів і тістечок. Швидко, просто і дуже смачно! Беріть на замітку!
У розпал літа саме час приготувати барвистий шпинатний бісквіт. Він не має смаку зелені, так як шпинат просто надає випічці колір. Бісквіт випікається буквально за 25-30 хвилин.
- Шпинат - 1 пучок (великий)
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Шпинат промийте у воді, зріжте з листя стебла. Закип'ятіть воду і викладіть в неї шпинат на 2 хвилини, щоб він став м'яким. Потім відіжміть і помістіть в ємність блендера. Додайте до шпинату один курячий жовток. Подрібніть все протягом 2-3 хвилин в зелене пюре.
У чашу кухонного комбайна або в глибоку ємність вбийте інші курячі яйця і білок, що залишився. Всипте цукор і сіль. Сіль додавати обов'язково, вона підкреслює солодкість випічки. Збийте все в пишну піну приблизно 3-4 хвилини.
Всипте пшеничне борошно, викладіть пюре зі шпинату і акуратними рухами або на мінімальній швидкості техніки умішайте все в яєчну масу, намагаючись не випустити бульбашки повітря. На цьому ж етапі розігрійте духовку до 180 градусів.
Змастіть форму для випікання олією, заходячи на бортики. У рецепті використовується форма діаметром 20 см. Влийте в неї бісквітне тісто і помістіть в духовку.
Як тільки поверхня бісквіта підрум'яниться, а дерев'яна шпажка буде виходити сухою, витягніть випічку з духовки і переверніть форму на бік, давши бісквіту охолонути.
Після охолодження акуратно витягніть басквіт з форми і використовуйте за призначенням - готуйте торт або тістечко.
Ось так шпинатний бісквіт виглядає всередині. Красиво, соковито і дуже яскраво!