Щи з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Наваристі щі з м'ясом… ну що може бути краще в холодну пору року, коли хочеться чогось гаряченького. Рецепт дуже старий і перевірений роками, і моїми близькими, які без розуму від страви!
Рекомендую готувати щі саме в глиняному горщику, овочі в ньому тужать, що сприяє більш насиченому смаку. До речі, готовий суп смачніший коли настоїться, так що не поспішайте їсти, а дайте щі постояти трохи під кришкою. Вдалого приготування!
- Капуста квашена - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сушені гриби - 100 грам
- Часник - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Бульйон - 1-2 літрів
- М'ясо індички - 200 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Сушені гриби попередньо замочіть у воді на 10 хвилин, а потім відваріть ще 10 хвилин до готовності. Всі овочі нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого.
Квашену капусту заливаємо гарячим бульйоном, додаємо гриби, овочі, лавровий лист, сіль, перець, а також м'ясо індички.
Доводимо суп до кипіння і переливаємо в глиняний горщик. Ставимо його в духовку і Томім 2 години при температурі 120 градусів.
Готовому супчику дайте настоятися 20 хвилин під кришкою. Прикрашаємо суп свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!