«Ажапсандал» вірменський з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Класичний рецепт цієї страви передбачає використання овочів. Розповім, як приготувати «Апжапсандал» на вірменський манер. Буде смачно, ситно і ароматно!
Опис приготування:
Блюдо може бути рідке, нагадує густий овочевий суп м м'ясом або спекотне. Не бійтеся спецій, тут вони дуже до речі! готуйте, пробуйте і діліться враженнями в коментарях!
- Телятина - 1 кілограм
- Картопля - 500 грам
- Томати - 500 грам
- Баклажани - 500 грам
- Перець - 500 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Базилік (свіжий) - За смаком
1. Вимийте телятину і наріжте невеликими шматочками. У каструлю з товстим дном (казанок) налийте трохи олії, викладіть м'ясо.
2. Вимийте баклажани, наріжте. Викладіть рівномірно поверх м'яса.
3. Вимийте і очистіть перці від насіння, наріжте, викладіть поверх баклажанів.
4. Очистіть картопля, наріжте кубиками і додайте в каструлю. Томати наріжте такими ж шматочками, як інші овочі і викладіть верхнім шаром.
5. Poperčite і сіль, додайте хмелі-сунелі і листочки свіжого базиліка. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте протягом 1 години на слабкому вогні.
6. Готову страву акуратно викладіть в тарілку, перед подачею прикрасьте зеленню. Смачного!