Салат «Ажапсандал»
(покроковий рецепт з фото)
Під назвою "аджапсандал" є кілька страв, які готують принципово різними способами. Загальна тільки те, що всі вони з овочів. У мене це чудовий салат або закуска.
Яскравий, гарний, ароматний, корисний і дуже смачний салат підійде в будні і свята. А також стане прикрасою будь-якого столу. Готується легко, не вимагаючи особливих кулінарних навичок.
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 10 грам
Один великий баклажан помийте і запечіть в духовці або мікрохвильовій печі. Після прохолодною і чистою.
Наріжте баклажан невеликими кубиками.
Великий помідор обдайте окропом, зніміть шкірку і також наріжте. Додайте в салат.
Великий болгарський перець запечіть. Ще гарячий викладіть в поліетиленовий пакет. Тримайте в пакеті, поки перець не охолоне. Після цього буде легко зняти з перцю шкірку. Наріжте перець і викладіть в салатник.
Одну невелику цибулину очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Додайте в салат.
Часник подрібніть і теж викладіть в салат.
Додайте нарізану петрушку.
Заправте салат олією, лимонним соком або оцтом. Посоліть і перемішайте.
Салат "аджапсандал" готовий!