Аджаб сандал з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Аджаб сандал - це блюдо кавказької кухні, яке готується в казані способом гасіння інгредієнтів. Воно складається з м'яса і овочів. Обов'язково повинен бути присутнім помідор.
Порцій виходить багато, тому можна нагодувати велику сім'ю. Так саме і робили раніше: гасили цілий чан. Блюдо трохи гостре, але це завжди можна відрегулювати. Кінза теж робить свою справу. Вона дає свіжість і цікавий смаковий відтінок. Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати Аджаб сандал з м'ясом.
- Яловичина - 700 грам
- Помідор - 1 кілограм
- Баклажан - 6 штук
- Картопля - 4 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
- Аджика - 3 чайних ложки
- Кінза свіжа - 5 Пучков
- Базилік - 2 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Яловичину промийте і наріжте невеликими шматочками.
Баклажани помийте. Наріжте їх шматочками і залийте водою. Додайте до неї сіль. Залиште овоч на 15 хвилин, потім злийте воду.
Картопля почистіть і помийте. Наріжте його кубиками.
Перці промийте. Видаліть з них кісточки, а потім наріжте.
Базилік і кінзу промийте і дрібно наріжте.
Помиті помідори подрібніть.
Казань злиття 2 ст. Ложки олії. Шарами укладіть: яловичину, баклажани, картопля, перець, всю зелень і томати. Зверху засипте приправи і сіль. Влийте масло.
Накрийте казан кришкою. Поставте його на маленький вогонь. Гасіть блюдо протягом 1, 5 годину.
Далі підніміть кришку. Залиште Аджаб сандал ще на півгодини на вогні. Дайте йому настоятися. Смачного!