Саморобна паста з соусом з шавлії
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто хотів зробити пасту самостійно, але ніяк не наважувався на цей відповідальний крок, рекомендую слідувати за мною. Розповім, як приготувати саморобну пасту з соусом з шавлії.
У приготуванні домашньої пасти немає особливих складнощів. Складність для багатьох складається саме в раскатке тесту, щоб воно вийшло тонке. Тут на виручку приходить сучасна техніка. Готову пасту можна використовувати всю відразу, а також висушити і зберігати деякий час для приготування улюблених страв.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Пармезан - 70 грам
- Шавлія (листя) - 8 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
1. У миску просійте борошно, додайте до неї сіль і перемішайте.
2. У центрі борошняної суміші зробіть поглиблення. В окремій мисці розбийте і змішайте яйця, вилийте їх в поглиблення, додайте воду.
3. За допомогою вилки акуратно засипте краю до центру в яєчну суміш.
4. Поступово змішуйте борошняну і яєчну суміші.
5. Коли обидві маси вже з'єднали, замісіть тісто і вимішують 2-3 хвилини, в міру необхідності додайте борошно.
6. Сформуйте з тіста кулю і залиште його на 20 хвилин.
7. Через 20 хвилин розділіть тісто на 4 частини гострим ножем.
8. Кожну частину тіста пропустіть через машинку для розкочування тіста.
9. Складіть два краю до центру, присипте борошном і знову розкачати тісто за допомогою машинки, повторіть процедуру 2-3 рази з кожною окремою частиною.
10. Готовий пласт тесту повинен вийде дуже тонкий, але не рватися в руках.
11. Поміняйте насадку для нарізування пасти і пропустіть кожну частину.
12. У сковороді або в сотейнику розтопіть вершкове масло.
13. Коли масло стало світлого золотистого кольору, зніміть його з вогню і додайте до нього ціле листя шавлії, сік половинки лимона.
14. В окремій каструлі відваріть пасту в підсоленій воді протягом 2 хвилин, потім відразу ж злийте воду і обдайте їх холодною водою.
15. Викладіть відварну пасту в сковороду до маслу і шалфею, додайте тертий сир, перемішайте і готуйте, поки сир повністю не розплавиться.
16. Подавайте пасту відразу ж, прикрасивши невеликою кількістю тертого сиру.