Рецепт Саморобна паста з соусом з шавлії фото

Саморобна паста з соусом з шавлії
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Для тих, хто хотів зробити пасту самостійно, але ніяк не наважувався на цей відповідальний крок, рекомендую слідувати за мною. Розповім, як приготувати саморобну пасту з соусом з шавлії.

У приготуванні домашньої пасти немає особливих складнощів. Складність для багатьох складається саме в раскатке тесту, щоб воно вийшло тонке. Тут на виручку приходить сучасна техніка. Готову пасту можна використовувати всю відразу, а також висушити і зберігати деякий час для приготування улюблених страв.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Пармезан - 70 грам
  • Шавлія (листя) - 8 штук
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 1
1. У миску просійте борошно, додайте до неї сіль і перемішайте.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 2
2. У центрі борошняної суміші зробіть поглиблення. В окремій мисці розбийте і змішайте яйця, вилийте їх в поглиблення, додайте воду.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 3
3. За допомогою вилки акуратно засипте краю до центру в яєчну суміш.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 4
4. Поступово змішуйте борошняну і яєчну суміші.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 5
5. Коли обидві маси вже з'єднали, замісіть тісто і вимішують 2-3 хвилини, в міру необхідності додайте борошно.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 6
6. Сформуйте з тіста кулю і залиште його на 20 хвилин.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 7
7. Через 20 хвилин розділіть тісто на 4 частини гострим ножем.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 8
8. Кожну частину тіста пропустіть через машинку для розкочування тіста.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 9
9. Складіть два краю до центру, присипте борошном і знову розкачати тісто за допомогою машинки, повторіть процедуру 2-3 рази з кожною окремою частиною.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 10
10. Готовий пласт тесту повинен вийде дуже тонкий, але не рватися в руках.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 11
11. Поміняйте насадку для нарізування пасти і пропустіть кожну частину.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 12
12. У сковороді або в сотейнику розтопіть вершкове масло.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 13
13. Коли масло стало світлого золотистого кольору, зніміть його з вогню і додайте до нього ціле листя шавлії, сік половинки лимона.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 14
14. В окремій каструлі відваріть пасту в підсоленій воді протягом 2 хвилин, потім відразу ж злийте воду і обдайте їх холодною водою.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 15
15. Викладіть відварну пасту в сковороду до маслу і шалфею, додайте тертий сир, перемішайте і готуйте, поки сир повністю не розплавиться.
саморобна паста з соусом з шавлії - фото крок 16
16. Подавайте пасту відразу ж, прикрасивши невеликою кількістю тертого сиру.

Схожі рецепти