Саморобна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви останній раз читали склад ковбаси з магазину? ви здивуєтеся, скільки там незнайомих інгредієнтів. Дивитися страшно. НЕ, що домашня заготовка. У ній будуть тільки м'ясо і приправи.
Не бійтеся спробувати зробити це блюдо самостійно. Воно не таке складне, просто необхідно трохи терпіння і часу. Але поки прочитайте про те, як приготувати саморобну ковбасу, а саме - сиров'ялені ковбаси з яловичини. Вона буде в міру гостра і дуже оригінальна на смак.
- Яловичина - 800 грам (м'якоть)
- Йодована сіль - 1, 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Шпик солоний - 50 грам
М'ясо промийте та висушіть. Потім наріжте його товстими шматками і збризніть оцтом.
У мисці змішайте коріандр, цукор, сіль і перець. Повапните приправами яловичину.
Потім м'ясо перекладіть в миску під гніт в холодильник на добу.
Після цього злийте з м'яса рідину, а саму м'якоть промийте та висушіть.
Далі яловичину наріжте і перейдіть через м'ясорубку.
Тепер дуже дрібно наріжте шпик.
Потім фарш перемішайте з салом.
З фаршу скачайте невеликі ковбаски.
Підвісьте вироби на мотузки. Їх прив'яжіть над сушаркою або в провітрюваному приміщенні.
Через 3-4 доби ковбаса буде готова. Приємною дегустації!