Дієтична ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам один з варіантів приготування смачної, корисної, тане в роті дієтичної ковбаси в домашніх умовах. Відмінна закуска як на кожен день, так і в святкові дні.
М'ясо для дієтичної ковбаси також можна подрібнювати і за допомогою м'ясорубки, але доведеться перекрутити його 2-3 рази для більш інтенсивного подрібнення.
Якщо ви хочете, щоб ваша дієтична ковбаса набула більш привабливий колір, додайте в неї 2 столові ложки свіжовичавленого бурякового соку або 1 чайну ложку куркуми.
Після того, як змішайте блендером все інгредієнти, можете додати в фарш шматочки твердого сиру або, наприклад, болгарського перцю для пікантності.
Замість рукава для запікання можна використовувати фольгу, але тоді підвищується ймовірність попадання води всередину ковбаси.
- Куряче філе - 500 грам
- Вершки - 100 мілілітрів (за бажанням вершки можуть бути 10 - 33 % жирності (можна замінити молоком))
- Білки яєчні - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 2 щіпки
- Перець чилі мелений - 1 щіпка
- Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка

1. Наріжте куряче філе, подрібніть його в блендері. Додайте до нього крохмаль, паприка, чилі, сіль і часник.

2. Додайте до м'яса зі спеціями яєчні білки, перемішайте за допомогою блендера. Яєчні білки використовуються для того, щоб готова ковбаса не розвалювалася при нарізці. Влийте вершки, продовжуйте перемішувати до отримання практично однорідної маси.

3. Викладіть фарш на середину листа пергаментного паперу, розподіліть його по всій довжині, накриваючи з одного боку папером.

4. Акуратно, щоб не порвати пергамент, сформуйте ковбасу руками і при необхідності допомагаючи ножем. Якщо папір все ж порветься, не потрібно прибирати з неї фарш і починати все з початку, просто візьміть ще шматок пергаменту і загортати вже поверх порваного.

5. Далі скачайте валик, зав'яжіть папір ниткою з двох кінців, скручуючи їх таким чином, ніби завертаєте цукерку.

6. До кінця однієї з ниток прив'яжіть довгу нитку, щоб обв'язати ковбасу і таким чином зафіксувати її розмір.

7. Обмотайте вийшов валик ниткою вздовж і поперек, щоб під час варіння ковбаса втратила форму. Туго оберніть ковбасу в рукав для запікання, добре зав'яжіть, щоб при варінні всередину не потрапила вода. Покладіть її в гарячу воду і варіть по 15-20 хвилин з кожного боку. Загальний час варіння близько 40 хвилин.

8. Коли дієтична ковбаса звариться, зніміть з неї рукав (пергамент з нитками залиште на місці) і залиште на 40 - 60 хвилин. Після повного охолодження покладіть ковбасу в холодильник на 2-3 годину, щоб вона повністю схопилася і придбала пружну консистенцію.

9. Дістаньте готову дієтичну ковбасу і наріжте. Зберігати таку ковбасу можна в холодильнику не більше 5 днів. Пергамент не знімайте, так ковбаса НЕ буде заветрівается і підсихати.