Рецепт Дієтична кольорова капуста фото

Дієтична кольорова капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Капуста , Сир , Молоко , Кольорова капуста
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

За своїми властивостями кольорова капуста перевершує всіх інших представників свого роду. Так, дієтична кольорова капуста у вигляді запіканки - Найпопулярніша страва в усьому світі.

Опис приготування:

Не випадково багато дитячих страви готуються на основі кольорової капусти. Вона багата комплексом вітамінів і мінералів, а саме: V2, V1, B6, А, РР, З, а також залізо, магній, фосфор, калій і кальцій. Саме завдяки такому багатому біохімічним складом цей овоч є корисним і навіть лікувальним. Більш того, кольорова капуста чудово засвоюється організмом. В даному рецепті мінімальний набір інгредієнтів, але кінцевий результат порадує навіть справжніх м'ясоїдів.


  • Кольорова капуста - 300 грам
  • Сир - 150 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль і спеції - За смаком
дієтична кольорова капуста - фото крок 1
1. Смачна і дієтична кольорова капуста у вигляді запіканки - це відмінне рішення для ситного і корисного обіду. Про користь цвітної капусти відомо давно, а кількість рецептів на її основі тільки зростає. Отже, починаємо з того, що нам потрібно відокремити суцвіття один від одного і відварити їх трохи в підсоленій киплячій воді.
дієтична кольорова капуста - фото крок 2
2. Тепер робимо заливку: збиваємо яйця з молоком (можна додати трохи майонезу), додаємо сіль і спеції за смаком.
дієтична кольорова капуста - фото крок 3
3. Заливаємо отриманою сумішшю капусту. Форму для запікання можна брати будь-яку.
дієтична кольорова капуста - фото крок 4
4. В кінці посипаємо тертим сиром і відправляємо нашу форму в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Випікається дієтична кольорова капуста швидко.
дієтична кольорова капуста - фото крок 5
5. У мене була кругла форма і вийшла ось така запіканка з цвітної капусти. Нарізаємо порційно і подаємо до столу в гарячому і навіть холодному вигляді.

Схожі рецепти