Сало в марлі
(покроковий рецепт з фото)
Купити сире сало в магазині - це лише півсправи, головне - правильно його засолити. А домашня закуска підкорить вас своїм смаком. Тим більше, що зробити це буде нескладно. Дивіться і вчіться!
У вас вийде пікантний смак, в міру гострий, а текстура сала буде м'якою і тане. Аромат у страви неймовірний, вам буде складно стриматися, щоб не спробувати раніше терміну. Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати сало в марлі зі спеціями. Просто пальчики оближете!
- Сало - 2 кілограма
- Сіль морська - 10 Ст. Ложок
- Часник - 10 зубчиків
- Червоний мелений перець - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Шавлія - 2-3 штук (листочки)
- Чебрець - 2-3 штук (гілочки)
- Розмарин - 2-3 штук (гілочки)
- Оливкова олія - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
Сало промийте і наріжте невеликими шматочками.
Перемішайте разом обидва види перцю, подрібнений часник, трохи масла і сіль.
На дно форми викладіть марлю. На неї розкладіть кілька гілочок чебрецю, лавровий лист, розмарин і шавлія. Сало натріть сумішшю з минулого кроку і покладіть зверху. І ще додайте гілочки зелені.
Загорніть сало в марлю. Приберіть його в холодильник на 3-4 дня.
Після цього струсіть не вбереться сіль і приправи. Зберігайте сало у фользі в морозилці. Приємною дегустації!