Рецепт Копчене сало фото

Копчене сало
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало, Рідкий дим
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Копчене сало - тільки від однієї згадки вже потекли слинки. Скибочку сала на шматочок чорного хліба, да з горчичкой ... Ах! Просто немає слів. Та й не потрібно - просто швидше приступайте до приготування.

Для приготування копченого сала треба зробити розсіл, потім зварити в ньому сало. Потім охолоджуємо, натираємо спеціями, загортаємо в фольгу і відправляємо в морозилку. Звичайно, сало попередньо треба остудити. Якщо ви будете зберігати копчене сало довго, то перед вживанням виберіть з морозилки і дайте йому відігрітися хвилин 10, щоб воно не кришиться при нарізці. Смачного!

  • Вода - 3 L
  • Рідкий дим - 270 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сало свіже - 1 кілограм
  • Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 20 штук
  • Сіль - 550 грам
  • Лушпиння lukovaâ - 60 грам
  • Часник - 5 зубчиків
копчене сало - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування копченого сала.
копчене сало - фото крок 2
Сало поріжте шматками приблизно 6 см. Шириною 5-6 см і 10 см. Довжиною.
копчене сало - фото крок 3
Змішайте в воді сіль, "рідкий дим", лавровий лист, перець горошком і лушпиння цибулі. Проваріть на сильному вогні 2-3 хвилини.
копчене сало - фото крок 4
У вийшов розсіл складіть порізане сало.
копчене сало - фото крок 5
Доведіть до кипіння і варіть сало 40-50 хвилин на слабкому вогні.
копчене сало - фото крок 6
Після закінчення варіння, виберіть сало з каструлі і остудіть.
копчене сало - фото крок 7
Часник очистіть і дрібно порубати.
копчене сало - фото крок 8
Натріть варене сало червоним перцем, а потім часником.
копчене сало - фото крок 9
Кожен шматочок натертого сала загорніть у фольгу і покладіть в морозилку. Після того як сало охолоне можна приступати до трапези.

Схожі рецепти