Копчене сало
(покроковий рецепт з фото)
Копчене сало - тільки від однієї згадки вже потекли слинки. Скибочку сала на шматочок чорного хліба, да з горчичкой ... Ах! Просто немає слів. Та й не потрібно - просто швидше приступайте до приготування.
Для приготування копченого сала треба зробити розсіл, потім зварити в ньому сало. Потім охолоджуємо, натираємо спеціями, загортаємо в фольгу і відправляємо в морозилку. Звичайно, сало попередньо треба остудити. Якщо ви будете зберігати копчене сало довго, то перед вживанням виберіть з морозилки і дайте йому відігрітися хвилин 10, щоб воно не кришиться при нарізці. Смачного!
- Вода - 3 L
- Рідкий дим - 270 мілілітрів
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сало свіже - 1 кілограм
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 20 штук
- Сіль - 550 грам
- Лушпиння lukovaâ - 60 грам
- Часник - 5 зубчиків
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування копченого сала.
Сало поріжте шматками приблизно 6 см. Шириною 5-6 см і 10 см. Довжиною.
Змішайте в воді сіль, "рідкий дим", лавровий лист, перець горошком і лушпиння цибулі. Проваріть на сильному вогні 2-3 хвилини.
У вийшов розсіл складіть порізане сало.
Доведіть до кипіння і варіть сало 40-50 хвилин на слабкому вогні.
Після закінчення варіння, виберіть сало з каструлі і остудіть.
Часник очистіть і дрібно порубати.
Натріть варене сало червоним перцем, а потім часником.
Кожен шматочок натертого сала загорніть у фольгу і покладіть в морозилку. Після того як сало охолоне можна приступати до трапези.