Рецепт Варено-копчене м'ясо фото

Варено-копчене м'ясо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл
Страви копчені

Смачний делікатес, який можна приготувати своїми руками. Однак перш ніж приступати - необхідно обзавестися коптильнею. І тоді перед вами розчиняться цілий світ копчених делікатесів.

Будемо готувати копчене м'ясо за всіма правилами. Спочатку його необхідно замаринувати - натріть його сіллю і спеціями і приберіть на 3 доби в холодильник. Після цього витріть м'ясо від вологи і просушіть на решітці холодильника. Далі відваріть протягом 40 хвилин в майже киплячій воді і знову обсушити на повітрі. Потім розмістіть шматки м'яса в коптильні гарячого копчення, включите і залиште на 1 час. Цього часу достатньо. Коптити на вільховою або букової трісці. Після копчення потримайте м'ясо в холодильнику ще добу для дозрівання, потім можна подавати на стіл як закуску. Смачного!

  • М'ясо - 2 кілограма
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Часник подрібнений - 3 зубчики
  • Сушений розмарин - 1 щіпка
  • Мелений мускат - 1 щіпка
варено-копчене м'ясо - фото крок 1
М'ясо порізати шматками, натріть сіллю і спеціями і приберіть на 3 доби в холодильник. Після цього витріть м'ясо від вологи і просушіть ще трохи в холодильнику.
варено-копчене м'ясо - фото крок 2
Прискорити процес маринування можна за допомогою вакуумних пакетів - якщо помістити м'ясо в них, той час на маринування можна скоротити до 10-12 годин.
варено-копчене м'ясо - фото крок 3
Доведіть воду в каструлі до стану майже кипіння - коли вона ось-ось готова закипіти, але не давайте її цього зробити тримаючи на слабкому вогні. У такій воді протягом 40 хвилин проваріть шматки м'яса, потім вийміть їх з бульйону і обсушити.
варено-копчене м'ясо - фото крок 4
Тепер найвідповідальніший момент - копчення. Додайте шматки м'яса в коптильні гарячого копчення, включите і залиште на 1 час. Цього часу достатньо. Коптити на вільховою або букової трісці. Після копчення потримайте м'ясо в холодильнику ще добу для дозрівання, потім можна подавати на стіл як закуску.

Схожі рецепти