Рецепт Варено-копчена курка фото

Варено-копчена курка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл
Страви копчені
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Навіть іноді дивно як звичайне м'ясо за допомогою простих спецій і невеликих зусиль можна перетворити на справжній делікатес. Але дивуватися колись - на столі смачна варено-копчена курка.

Опис приготування:

Варено-копчену курку готуйте так: спочатку приготуйте розсіл з спецій, солі і часнику. Остудіть його і маринують в ньому курку протягом 20 годин. Потім перевірите її і просушіть на повітрі. Підготуйте коптильню, помістіть в неї курку і коптити протягом півтори години. Готове м'ясо поріжте на порції і подайте на стіл. Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Перець горошком - 4 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 3 L
  • Сіль - 1 Склянка
  • Часник - 3 зубчики
варено-копчена курка - фото крок 1
Всі спеції, сіль і часник покладіть в воду і доведіть до кипіння. Дайте пару хвилин прокипіти, потім охолодіть до кімнатної температури.
варено-копчена курка - фото крок 2
Курку промийте, зріжте зайвий жир і помістіть в розсіл на 20 годин. Каструлю з куркою поставте в холодильник. По закінченню часу курку в розсолі поставте НЕ вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 20-25 хвилин. Потім вийміть з розсолу, промийте і підвісьте на пару годин на повітрі добре обсохнути. Перед копченням розділіть тушку на дві частини.
варено-копчена курка - фото крок 3
Підготуйте коптильню - насипте трохи вільхових тирси, встановіть піддон для жиру, повісьте курку на шпагаті і закрийте кришку.
варено-копчена курка - фото крок 4
Коптити на сильному вогні протягом 10 хвилин, потім ще півтори години на середньому вогні. Коптильню з готовою куркою відкривайте тільки на свіжому повітрі.

Схожі рецепти