Варено-копчена курка
(покроковий рецепт з фото)
Навіть іноді дивно як звичайне м'ясо за допомогою простих спецій і невеликих зусиль можна перетворити на справжній делікатес. Але дивуватися колись - на столі смачна варено-копчена курка.
Варено-копчену курку готуйте так: спочатку приготуйте розсіл з спецій, солі і часнику. Остудіть його і маринують в ньому курку протягом 20 годин. Потім перевірите її і просушіть на повітрі. Підготуйте коптильню, помістіть в неї курку і коптити протягом півтори години. Готове м'ясо поріжте на порції і подайте на стіл. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Перець горошком - 4 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 3 L
- Сіль - 1 Склянка
- Часник - 3 зубчики
Всі спеції, сіль і часник покладіть в воду і доведіть до кипіння. Дайте пару хвилин прокипіти, потім охолодіть до кімнатної температури.
Курку промийте, зріжте зайвий жир і помістіть в розсіл на 20 годин. Каструлю з куркою поставте в холодильник. По закінченню часу курку в розсолі поставте НЕ вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 20-25 хвилин. Потім вийміть з розсолу, промийте і підвісьте на пару годин на повітрі добре обсохнути. Перед копченням розділіть тушку на дві частини.
Підготуйте коптильню - насипте трохи вільхових тирси, встановіть піддон для жиру, повісьте курку на шпагаті і закрийте кришку.
Коптити на сильному вогні протягом 10 хвилин, потім ще півтори години на середньому вогні. Коптильню з готовою куркою відкривайте тільки на свіжому повітрі.