Копчена курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що копчена курка в духовці в домашніх умовах - це нездійсненне завдання? Я ось перевірила і результатом залишилася більш ніж задоволена! Спробуйте і ви, смачно їсти і просто готувати!
Як вид, рецепт приготування копченої курки в духовці існує, та ще й досить простий! звичайно, багато господинь "рідкого диму" не довіряють, для таких рекомендую використовувати суміш чаю, рису і спецій, які встановлюються під гратами, щоб дим йшов вгору і коптив курку. Але зрозуміло, що таке домашнє копчення - не на кожен день, але ось на святковий стіл - то, що потрібно!
- Курка - 1.3 кілограма
- Рідкий дим - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Курку розрізати вздовж спинки для зручності. Натираємо спеціями, а потім змішаємо рідкий дим з маслом і пензликом рівномірно повапниш курку. Маринуємо 30-40 хвилин.
2. Розміщуємо курку на решітку, її ж встановлюємо поверх дека. Деко застеліть чимось, т.К. З курки буде капати сік. Крильця, щоб не згоріли, огортає фольгою. Запікаємо в розпеченій духовці приблизно 40 хвилин. Якщо курка ще сира всередині - запікаємо довше.
3. От і все! Остуджують і подаємо прямо цілком! смак відмінний!