Копчена курка
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування копченої курки вам буде потрібно коптильня. Приготування не потребує особливих зусиль. Все просто і зрозуміло - пару годин і у вас на столі соковита і ароматна курочка!
Курку маринуємо протягом двох годин, а потім відправляємо коптитися. Вибравши з коптильні, треба зняти з курки чорну шкірку, нарізати шматочками і подати з улюбленим соусом. Тепер можна приступати до трапези - у вас на столі екологічно чиста, натуральна і дуже смачна копчена курка. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції для курки - За смаком
Разморозьте курку, промийте. Натріть спеціями, перцем і сіллю. Покладіть в поліетиленовий пакет для випікання і залиште на 2 години маринуватися. Після цього виберіть курку і підвісьте просушитися. Я повісив її на сучку найближчого дерева.
Поки курка маринується, можна підготувати коптильню. На дно насипте невеликий шар деревини. Можна взяти тріску вільхи, черемхи або вишні. Потім встановіть піддон для жиру. І, нарешті, решітку для курки. На неї і покладіть просохла тушку.
Тепер закрийте коптильню і поставте її на сильний вогонь на 40 хвилин.
Після цього зніміть коптильню з вогню і почекайте 3-5 хвилин перш ніж відкривати кришку, щоб не сталося займання.
Цим способом курка не тільки закоптилася, але ще і запеклася.
Виберіть курку з коптильні, зніміть з неї чорну шкірку. Курка готова.