Копчена курка в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Любіть копчену курочку і часто купуєте таку в магазині? Розповім вам про те, як приготувати копчену курку в коптильні. Нічого зайвого до неї не додаю, а натираю курку спеціями і копчено.
Крім курки так можна приготувати ковбаски, курку по частинах, свинину (особливо реберця) та інші види м'яса. Якщо копчену курку упакувати в вакуум, її можна довго зберігати в холодильнику. Таку курку можна подати на святковий стіл або до пива.
- Курка - 1 штука (близько 1, 5 кілограм)
- Сіль, спеції - 3 Ст. Ложки (червоний і чорний мелений перець, паприка солодка)
1
Вимийте гарненько тушку курки, особливо всередині. Ображати зайвий жир навколо шиї і в нижній частині.
2
Гарненько витріть курку серветками, зв'яжіть їй ноги натуральної ниткою.
3
Натріть курку з усіх боків спеціями, не забудьте про внутрішню частини.
4
У коптильню покладіть підходяще дерево і розпаліть, викладіть курку на решітку і відправте в коптильню.
5
Готуйте курку близько 3-5 годин в залежності від потужності коптильні (внутрішня температура м'яса повинна бути на рівні 73-75 градусів).
6
Готову курку дістаньте з коптильні і залиште на 15-20 хвилин, можете накрити фольгою.
7
Подавайте курку гарячої з будь-яким гарніром або як холодну закуску. Смачного!